PubliNews

Partidul Ecologist Român solicită o legislație care să împiedice medicii să lucreze și la stat și la privat

Scris de 195

Partidul Ecologist Român solicită demararea unor acțiuni de control în spitale, clinici, cabinete stomatologice și alte instituții sanitare, publice și private. Aceste acțiuni ar trebui să vizeze: declararea tuturor veniturilor încasate și plata tuturor taxelor și impozitelor aferente acestor venituri, infracțiunile de luare de mită, siguranța, respectarea procedurilor și informarea corectă a pacientului cu privire la operațiile estetice, efectuate, în special, în clinicile private.

”În privința salariilor cadrelor medicale, stim și recunoaștem că aceste nu sunt la standarde europene, dar considerăm, totodată, că veniturile trebuie realizate prin muncă cinstită, nu prin bani nefiscalizați (la negru), prin mită sau șantaj”, potrivit Partidului Ecologist, filiala Cluj.

În același timp, Partidul Ecologist propune promovarea unei legislații care să împiedice personalul medical să muncească în același timp atât în sistemul public de sănătate, cât și în cel privat, respectiv să oblige personalul medical să opteze pentru unul dintre cele două tipuri de unități santiare. Aceeași legislație se impune să instituie o opțiune și pentru cadrele medicale care au și calitatea de profesori universitari, pentru identitate de rațiune.

”Din cauza faptului că medicii își desfășoară activitatea în mai multe unități, intervine oboseala, lipsa atenției, care poate cauza prejudicii ireparabile unor pacienți, familiilor acestora, cât și medicului. De asemenea, aceeași persoană ar trebui să opteze între profesia de medic și cea de cadru didactic, cea din urmă profesie fiind firesc a fi rezervate persoanelor cu o anumită experiență profesională și de viață, acumulată în timp. Astfel, criteriul vârstei ar putea fi unul dintre modurile de a direcționa opțiunea cadrelor medicale. Datoria asigurării veniturilor cuvenite personalului medical aparține ministerelor de resort, împreună cu Guvernul, care are obligația de a asigura fiecărui profesor, doctor, polițist un salariu decent, pentru a duce un trai normal. Dacă ”vrem o țară ca afară”, normalitatea cere o persoană să își câștige venitul necesar traiului de zi cu zi de la un singur loc de muncă”, potrivit PER Cluj.

Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conșiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea autorităților față de cetățeni, transparență.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE