Din oras

Parkingul Hașdeu, întârziat din 2012, s-ar putea deschide în mai 2021. Dacă nu mai întârzie

Construirea parkingului Hașdeu a fost o promisiune electorală în anul 2012, când Emil Boc a candidat, din partea PDL, și a câștigat, cu 40,03% din voturi, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.

O promisiune electorală a fost acest parking și pentru alegerile locale din 2020. În 23 septembrie 2019, Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, fiind preluat de aproape toată presa locală, că parkingul Hașdeu urmează să fie finalizat până în august 2020, alegerile locale având loc în 27 septembrie 2020. Nu a fost să fie!

„Cluj-Napoca: Parkingul Hașdeu, cu 320 de locuri de parcare, este finalizat în proporție de 97% și va intra în faza de recepție în luna ianuarie. Termenul de finalizare a fost 14 Decembrie 2020, se percep penalități de întârziere.

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final”, anunța Emil Boc în 23 decembrie 2020.

Fiindcă, două luni mai târziu, în 19 februarie 2021, de inaugurarea parkingului Hașdeu nu se mai auzea, din surse oficiale, nimic, Ziar de Cluj s-a dus să vadă ce se mai aude pe șantier. Am uitat telefonul pornit când un inginer ne-a spus că mai avem de așteptat după noul parking vreo lună. „Mai durează până conectează ăia de la Electrica! O lună, ceva de genul ăsta!”

Parkingul părea finalizat, dar era electrificat pe organizarea de șantier, așa că data estimativă de deschidere, „peste o lună”, părea plauzibilă. Numai că, în luna aprilie, iar nu s-a mai auzit nimic de deschiderea noului parking.

Așa că Ziar de Cluj a mers astăzi (două luni mai târziu!) din nou la fața locului și am uitat iar telefonul pornit când dirigintele de șantier ne-a spus că parkingul se va deschide „probabil, prin mai, undeva!”, adică iarăși peste o lună! Legătura la curent e acum realizată, mai trebuie făcută numai recepția:

Mai avem, așadar, de așteptat, până în mai, după noul parking, asta dacă nu mai întârzie încă o lună, ceva de genul ăsta, să se inaugureze, probabil, înainte de următoarele alegeri locale, undeva!

Oricum, potrivit ultimelor promisiuni publice ale primarului Boc, parkingul trebuia să intre în faza de recepție în ianuarie 2021, adică acum 4 luni. Dar, nu ne mai luăm din asta, că inaugurarea parkingului întârzie o lună, două, patru sau șase! Întârzie oricum de peste un deceniu. Important e că-i fain la Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *