Din oras

Parintii floresteni s-au unit pentru o viata mai buna. Asociatia Parinte InFloresti va arata partea plina a paharului

Zeci de clujeni, parinti si pitici, s-au distrat in acest week-end la Expo-modelism, un eveniment organizat de Asociatia Parinte InFloresti in parcarea hipermarketului Cora. Este doar unul dintr-un sir de evenimente organizate de Asociatia infiintata la inceputul anului, cu scopul de a arata ca viata e frumoasa, daca o privesti din perspectiva corecta.

“Am dorit sa promovam acest eveniment ca si o activitate in special pentru copii, sa promovam putin modelismul ca aletrnativa de petrecere a timpului liber, alternativa recreativa, distractiva, educativa. Ce este interesant si unic este faptul ca am resuit sa dunam suba aceeasi cupola mai multe laturi ale modelismului: ii avem si pe cei cu avioane si pe cei cu vapoare si trenulete, inclusiv studentii de la EuroAvia cu rachetomodele au venit”, ne-a dezvaluit Laura Babos, presedintele Asociatiei Parinte InFloresti.

Expozitia este deschisa si astazi pana la ora 20, iar pe langa admirarea machetelor expuse micutii au parte de o serie de activitati creative.

Sursa foto: Facebook

“Eu am doi baieti acasa, doi baieti mici si un baiat mare. Sotul meu e pasionat de  aeromodelism, este si presedintele Asociatiei Romane de Aeromodelism. Am vazut cu cata pasiune se implica. El imi povestea de perioada aceea de scoala cand mergea la Palatul Copiilor si cand a prins drag de acest sport si imi zicea cate poate sa invete orice copil. Sunt notiuni de tehnica, notiuni si de inginerie, e o activitate foarte complexa si implica si mintea si dezvoltarea dexteritatii, a rabdarii, se formeaza un pic si caracterul.
In paralel cu expozitia de modele, de machete avem si ateliere practice. Am inceput cu ateliere de construit din hartie: ce model de avion, de nava se poate face dintr-o coala alba de hartie. E o chestie la indemana oricui pana la urma”, a mai spus Babos.

Biletul de intrare costa 6 lei/copil si 10 lei/adult. Membrii Asociatiei Parinte inFloresti si ai Asociatiei Romane de Aeromodelism beneficiaza de o intrare gratuita pentru 1 copil+1parinte. Pentru grupuri organizate de minim 10 copii, intrarea este 5 lei/copil si 8 lei/ adult.

Asociatia s-a infiintat din ianuarie, si chiar daca este stiut ca nu e usor sa fii parinte in Floresti, aceasta nu se concentreaza pe aspectele negative ci incearca sa le accentueze pe cele pozitive si sa gaseasca solutii pentru probleme.

“Este gandita ca si o alternativa pentru parinti si pentru copii de a petrece timpul liber. A venit pur si simplu din dorinta mea de mama de a merge la unele evenimente cu baietii si nu am avut variante. Mi-ar fi  placut de exemplu sa fie un astyfel de eveniment si nu l-am avut la indemana. Am zis, ok, atunci il fac eu, daca nu exista. Ne numim Parinte InFloresti, e scris impreuna intentionat pentru ca este un joc de cuvinte. Reflecta si comuna, dar reflecta si ideea de inflorire, de dezvoltare si evolutie a parintelui datorita copilului sau nu neaparat. Ne straduim s ane focalizam pe solutii pentru ca intr-adevar daca ar fi sa vedem doar  lipsurile si neajunsurile viata nu ar mai fi atat de frumoasa. Ne straduim sa gasim solutii, pentru asta s-a si infiintat asociatia, pentru a oferi alternative.  Asa ma ghidez si in viata, nu are rost sa ma focalizez pe neajunsuri, le privesc mai degraba ca pe niste provocari si incerc sa gasesc solutii”, a mai spus presedintele Asociatiei.

Sursa foto: Facebook

De-a lungul celor 11 luni de existenta cele 20 de membre ale Asociatiei au organizat mai multe evenimente pentru parinti si copii.

“Am avut activitati peste an din cele mai diverse, incepand de la seri culturale pe care le-am dorit ca  o experienta multiculturala, sa gusti din tara respectiva. Avem si o prezentare a tarii din punct de vedere turistic, avem si specialitati gastronomice traditionale, avem si jocuri specifice. Saptamana trecuta am avut o seara culturala turceasca, com avea o seara culturala japoneza in decembrie. Am avut un proiect pentru care am primit sprijin financiar din partea Primariei si a Consiliului Local Floresti. S-a referit la coletare selectiva si reciclare creativa. Timp de o saptamana am colectat de la populatia din Floresti obiecte pe care nu le mai folosesc in gospodarie si la sfarsit de saptamana le-am folosit la aceste ateliere. S-au creat niste lucruri absolut minunate. In octombrie am construit un castel din cutii de carton pentru copii, am tesut un covor din resturi de material textil. A fost minunat”, a mai spus Laura Babos.

In ciuda denumirii, asa cum se arata si pe site, “asociatia promoveaza nediscriminarea … inclusiv teritoriala … prin urmare, vom primi cu usa si bratele deschise orice parinte sau viitor parinte de pe acesta planeta care rezoneaza cu spiritul si valorile noastre si doreste sa ne viziteze. Parola de intrare, dupa cum ati vazut, este sa vina la noi cu happy heart”.
Obiectivele Asociatiei Parinte inFloresti sunt: inchegarea comunitatii de parinti, prin crearea de activitati/evenimente pentru acestia care sa le permita socializarea, cunoasterea reciproca si imprietenirea; informarea, educarea, recrearea ( adica dezvoltarea ca si un parinte mai bun ) si recreatia ( momente de joaca si creativitate ) parintilor; implementarea unor proiecte; organizarea de targuri handmade si tip yardsale in Floresti; activitati caritabile pt cei aflati in nevoie.

Luna decembrie va fi cea a targurilor. Asociatia  pregateste inca de la finalul acestei luni un targ autentic romanesc, apoi in decembrie inca doua targuri handmade.

Foto: Asociatia Parinte InFloresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *