In vizor

Părinții de la o școală din Cluj-Napoca, speriați de un bărbat care a stat zeci de minute la gardul școlii să îi urmărească pe copii

Un părinte a sesizat faptul că un bărbat a stat zeci de minute într-un copac de lângă Școala Gheorghe Șincai, timp în care i-a urmărit pe copiii din clasele primare.

„Individul urmărea copiii pe poarta larg deschisă de la scoala Gh. Șincai, după care s-a urcat după gard într-un pom și i-a urmărit pe copii timp de 20 minute. Poliția sau jandarmeria nu erau în fața școlii, deși este o școală primară unde copiii pot fi ademeniți ușor și luați. Porțile școlii rămân deschise larg pana la 8:30 fără supraveghere. Am chemat Poliția, dar nu mi-au luat nicio declarație. Nu știu ce trebuie să facem noi părinții mai mult decât niște sesizări ca să se întâmple ceva pozitiv, o pază la aceste tipuri de școli. Știm că trebuie să fie politia sau jandarmii la aceste școli primare”, a sesizat un părinte.

Bărbatul a fost identificat de către Poliția Locală și ulterior predat polițiștilor de la secția 2. 

„Polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică Zona II au depistat persoana la care faceți referire, în data de 28.05.2021, în jurul orelor 11:45 și a fost predată Secției 2 Poliția Municipiului în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, pentru luarea operativă a măsurilor legale, vă rugăm să apelați Dispeceratul Poliției Locale la numărul de telefon 0264955”, este răspunsul furnizat de Poliția Locală.

Școala cu clasele primare Gheorghe Șincai se află aproape de centrul orașului, pe strada Dorobanților. 

Începând din 2020, în cadrul IPJ Cluj funcționează Biroul de Siguranță Școlară a cărui rol este să oprească fenomenul de bullying, traficul de droguri, proxenetismul. Din păcate Poliția Română nu are cum să asigure prezența unui polițist în fiecare unitate de învățământ. 

La solicitarea Ziar de Cluj, biroul de presă al IPJ Cluj a transmis că bărbatul văzut în proximitatea școlii este un tânăr de 20 de ani care avea asupra sa o bicicletă furată. 

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 08.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat de 37 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin se află în proximitatea unei unități de învățământ de pe raza municipiului și privește copiii care intră la cursuri.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, însă persoana nu se mai afla în apropierea unității de învățământ. Ulterior, acesta a fost identificat de către un echipaj al poliției locale, fiind predat polițiștilor.

Ca urmare a verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei, fiind vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Cluj-Napoca, având asupra sa o bicicletă a cărei proveniență nu o putea justifica. 

Din investigațiile întreprinse, a reieșit faptul că aceasta a fost sustrasă din scara imobilului de domiciliu al unui tânăr de 27 de ani,  prin ruperea sistemului cu care se afla asigurată, fapt pentru care în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările continuând pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *