In vizor

Părinții clujeni, nemulțumiți de parcarea cu plată de la UPU. Tarife mari, iar plata se poate face DOAR cash: „Nu e normal să jecmănești omul când își duce copilul la spital”

Părinții clujeni sunt extrem de nemulțumiți de tarifele mari pe care le-a stabilit Spitalul de Urgență pentru Copii pentru parcarea de pe Moților. Părinții reclamă că spitalul profită de necazul cetățenilor care adesea sunt nevoiți să stea ore întregi la UPU. 

Trebuiau sa scoată (profit – n.red.) și din suferința oamenilor care pur și simplu nu le mai trebuie nimic și dau tot când au copilul bolnav. Sistem infectat de proști! 

Cum naiba să plătești parcare la urgente? Rusine, oraș de 5 stele!

Nu e normal sa jecmanesti omul când își duce copilul la spital. 

Primele 30 de minute sunt gratis, însă un părinte care ajunge la Urgențe cu copilul este aproape întotdeauna nevoit să stea mai mult de atât.

30 de minute gratis. Nici triajul nu se face în 30 de minute. Pe la mijlocul lui Martie am așteptat o oră să vină cineva sa ne facă test Covid. Abia apoi am intrat la triaj, unde am mai așteptat vreo 3 ore.

Până nu demult erau primele 10 minute gratis, au modificat recent la 30. Eu am stat 1 ora jumăte și am platit 20 de lei.

sursa foto Facebook/InfoTrafic Jud Cluj

Însă tarifele mari nu sunt singura problemă cu care se confruntă părinții. Parcarea poate fi achitată doar cu bancnote, nefiind implementată plata cu cardul. Iar dacă se întâmplă să nu ai bani cash trebuie să ieși din spital, să cauți un bancomat și apoi să te întorci pentru a plăti parcarea. De asemenea, trebuie să te asiguri că ai și bani schimbați deoarece aparatul nu acceptă bancnote mai mari de 50 de lei. 

În caz că aveți nevoie să mergeți la Urgențe cu copiii, pe Moților este parcare cu plata doar cash. Daca nu aveti bani lichizi este un bancomat CEC pe Motilor aproape de stație.

Eu am platit 70 lei. Nu acceptă numai până la maxim 50 de lei ca și bancnotă. Trebuie să umbli să schimbi. Am stat de la 14 pana la 20 si ceva…practic 6+ ore.

Și eu am cautat bancomatul acela la 12 noaptea. Noroc ca nu e departe. E buna ideea de parcare cu plată, deși tariful e mare având în vedere că la UPU știi când vii dar nu și când pleci… Metoda de plată ar trebui schimbată totuși, că nu toată lumea verifică când pleacă în grabă cu o urgență dacă pe lângă copil are și bani cash pentru parcare.

Ziar de Cluj semnala încă de anul trecut această situație a tarifelor nesimțite practicate de Spitalul pentru Copii, iar Consiliul Județean dădea asigurări atunci că vor purta discuții pentru a fi reduse tarifele. Într-adevăr, tarifele percepute inițial au fost diminuate, însă în continuare părinții consideră că acestea sunt prea mari. Astfel a crescut timpul alocat pentru parcarea gratuită de la 15 minute la 30 de minute, dar au fost și reduse tarifele. Astfel pentru o perioadă de staționare de 30-60 de minute tariful a scăzut de la 10 lei la 5 lei, la fel și pentru 60-120 de minute de la 20 la 10 de lei iar pentru 120-300 de minute tariful a fost diminuat de la 40 de lei la 30 de lei. 

Dacă un părinte este nevoit să stea mai mult de cinci ore la urgențe tariful este de 70 de lei și crește la 120 de lei dacă perioada de staționare este între 24 și 48 de ore. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *