In vizor

”Parcul Groazei”, zona cunoscută cândva sub numele de ”Orășelul Copiilor”. Pe când o vizită în Parcul Feroviarilor, domnule Boc?

UPDATE: Iata si raspunsul Primariei:

„Prin prezenta, în vederea corectei informări a publicului dumnevoastră, precum și având în vedere normele deontologice, privind acordarea dreptului la replică, Primăria municipiului Cluj-Napoca vă comunică o serie de informații publice, de natură a clarifica informarea produsă prin publicarea de către „Ziar de Cluj”, a articolului: http://www.ziardecluj.ro/parcul-groazei-zona-cunoscuta-candva-sub-numele-de-oraselul-copiilor-pe-cand-o-vizita-parcul-feroviarilor-domnule-boc.

Amplasamentul pe care se află Parcul Feroviarilor nu a fost predat în administrare Municipiului Cluj-Napoca. Prin urmare, până la finalizarea procedurilor de predare a acestuia, administrarea și gestionarea Parcului Feroviarilor cade în sarcina exclusivă a Ministerului Transporturilor, respectiv a Guvernului României.

            Primăria Cluj-Napoca a făcut eforturi încă din anul 2015 în vederea preluării Parcului Feroviarilor, iar prin HCL nr. 382/2015 s-a exprimat în acest sens, pentru aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafață de 53.457 mp, aferent acestuia, din domeniul public al Statului Român, în domeniul public al Municipiului. În acest sens, a transmis adrese oficiale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Transporturilor, prin intermediul Consiliului Județean Cluj și a Instituției Prefectului Județului Cluj, prin adresele nr. 36998/2015, nr. 370091/2015, nr. 419368/2015, nr. 310422/2016, nr. 401534/2016, nr. 403267/2016, nr. 418745/2016.

            În momentul în care Parcul Feroviarilor va fi predat Municipiului, Primăria Cluj-Napoca este pregătită să redea acest spațiu în folosul clujenilor, în condiții civilizate.

            În speranța că veți lua măsurile necesare pentru corecta informare a cetățenilor, vă asigurăm de întrega noastră deschidere”.

 

ÎNTREBARE: UNDE în materialul preluat din Bună Ziua Cluj (căruia, municipalitatea nu i-a trimis nici un drept la replică) se face afirmația că Emil Boc ar fi preluat parcul Feroviarilor? În material se face referire la faptul că Emil Boc cască gura să vorbească și să promită vrute și nevrute numai în campaniile electorale, după care se așterne tăcerea peste tot ceea ce spune. Și ni se pare inadmisibil faptul că în plin municipiul de 5 stele EXISTĂ UN FOCAR DE INFECȚIE, sub ochii nepăsători ai administrației publice locale, sub ochii deloc vigilenți ai poliției locale (capabile să prindă doar niște mâzgălitori de ziduri) se aruncă deșeuri din greu, că municipalitatea, în loc să vină cu soluții ne vinde vorbe sub formă de drept la replică. Așteptăm cu interes o comunicare la fel de rapidă și în cazul cererilor pe 544 trimise azi municialității. Plus, îi sfătuim pe colegii de breaslă să apeleze la noi în cazul materialelor în care nu primesc răspunsuri. Cu noi, municipalitatea a început să comunice. Chiar dacă scărpinat pe după căciulă, cu dreturi la replică pe lângă problema dezbătută în material. Apropos, pe când o vizită a primarului Emil Boc în Parcul Feroviarilor?

 

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, cel de-al doilea ca mărime din oraș, a devenit un loc unde poate fi turnat un film de groază în toată regula, ne arată un material publicat de site-ul bzc.ro, la care așteptăm cu interes replica municipalității.

Peturi de bere, fecale, cadavre de animale, moloz, deșeuri, chiștoace etc, toate pot fi întâlnite în parcul care, cândva, găzduia, sub înaltul patronaj al lui Emil Boc în prima iarnă a primului său mandat, „Orășelul Copiilor” – și care astăzi este o veritabilă bubă purulentă pe fața orașului.

Societatea civilă tace, având alte preocupări (doar se apropie sesiunea de dat bani asociațiilor și fundațiilor din bugetul municiplaității), lucru care îi convine de minune primăriei lui Emil Boc, care nu mai trebuie să dea, o perioadă, explicații pentru dezastrul din zonă.

La începutul anului trecut (deh, era campanie electorală, populimea trebuia să audă susurul mieros al laptelui promisiunilor deșarte), Primăria lui Emil Boc anunța că este pe punctul de a încheia tranzacția prin care Parcul Feroviarilor urma să fie preluat de la Ministerul Transporturilor de către muncipalitate, fiind necesare doar încheierea unor formalități la nivel de Guvern. Erau promise investiții majore în cele 5,4 hectare ale parcului, precum și cumpărarea unei cladiri din incinta acestuia.

„Sperăm ca până la urmă nu vom mai întâlni niciun fel de obstacol din partea Ministerului Transporturilor care, de principiu, pentru prima dată a spus da, deci acum suntem de la faza de la nu la da. Sperăm ca, din februarie, imediat să se poată rezolva această problemă”, declara Emil Boc în 2016, într-o discuție privind bugetul local.

Practic, în plin an alectoral și după ce mai multe ONG-uri redactaseră o petiție pentru trecerea parcului în proprietatea municipalități, Emil Boc, edilul orașului de cinci stele care candida pentru un nou mandat, s-a gândit că poate n-ar strica să mai câștige niște voturi, mizând pe emotivitatea celor care au apucat să călătorească cu faimosul trenuleț din Orășelul Copiilor.

Bineînțeles, alegerile eu trecut între timp, iar uitarea și-a făcut loc în mintea și sufletele clujenilor, care protestează de săptămâni deja contra unei chestiuni abstracte pe care o mare parte dintre ei n-o înțeleg.

Sigur, este mai ușor să protestezi contra ceva decât pentru ceva, însă este curios și trist în același timp cum dacă Emil Boc și reprezentanții autorităților publice își uită promisiunile, la fel și clujenii uită să li le mai amintească. Iar nepăsarea unora se poate observa cel mai frumos, zilnic, printr-o simplă plimbare în parc, în jurul orelor 16-17:00, oră în care clujenii își plimbă câinii printre gunoaie înainte de a ieși din nou în stradă pentru a striga „Cine nu sare, nu vrea schimbare!”.

Asta deși, printre protestatari sunt și oameni în vârstă, și oameni în căruciorul cu rotile…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version