Din oras

Parcul Feroviarilor este preluat de Primarie de la CFR

Parcul Feroviarilor revine in proprietatea Primariei Cluj-Napoca, dupa Compania Nationala de Cai Ferate a fost de acord sa transfere dreptul de proprietate asupra terenului de 5,4 hectare, cu titlu gratuit. Aici, omul de afaceri Arpad Paszkany intentiona sa amenajeze o baza sportiva pentru echipa de fotbal CFR Cluj, insa proiectul nu s-a mai realizat, deoarece parcul este declarat monument istoric si nu isi poate schimba destinatia actuala.

In februarie 2015, municipalitatea a solicitat Companiei Nationale de Cai Ferate transferul dreptului de proprietate asupra terenului aferent Parcului Feroviarilor, cu titlu gratuit, in favoarea Primariei Cluj-Napoca, pentru introducerea acestuia in circuitul public, avand in vedere lipsa acuta de spatii verzi a municipalitatii si a solicitarilor venite de la cetateni.

Parcul face obiectul unui contract de asociere intre CFR SA si clubul de fotbal CFR 1907, incheiat in 2006. In acest parc, finantatorul CFR, Arpad Paszkany, a intentionat sa realizeze o baza sportiva, numai ca planurile nu au fost duse la bun sfarsit. Deoarece parcul trebuie pastrat cu destinatia actuala, iar acest imobil este catalogat ca monument istoric, CFR SA a cerut incetarea contractului de asociere cu clubul de fotbal clujean. Tocmai de aceea, CFR Cluj nu a mai demarat lucrarile de realizare a proiectului care a facut obiectul contractului de asociere. In prezent, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a initiat procedura incetarii contractului, cu acordul partilor.

In tot acest timp, parcul a ramas in paragina, iar municipalitatea nu a putut sa intervina, deoarece terenul nu se afla in proprietatea Primariei Cluj-Napoca.
Parcul Feroviarilor este al doilea ca suprafata din oras, intinzandu-se pe 5,4 hectare. La inceputul acestei luni, Sucursala Regionala de Cai Ferate Cluj si-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului respectiv.

„Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in urma consultarii forului superior, respectiv a Companiei de Cai Ferate Romane CFR SA Bucuresti, aceasta si-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului in suprafata de 53.457 mp, aferent ParculuI Feroviarilor, in favoarea municipiului Cluj-Napoca, comunicandu-ne in acest sens ca acesta face obiectul unei hotarari emise de Guvernul Romaniei”, se arata in raspunsul trimis.

Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie ca municipalitatea sa-si exprime in scris dorinta de a prelua acest parc. Astfel, la sedinta de Consiliu Local din 4 noiembrie, consilierii locali vor vota proiectul de hotarare prin care Parcul Ferovarilor va fi preluat in proprietatea Primariei Cluj-Napoca.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *