Din oras

Parcul Est s-a transformat în groapă de gunoi. Clujenii, invitați să tragă de mânecă Garda de Mediu

Parcul Est, un proiect câștigător în cadrul programului de bugetare participativă încă din 2017, nu a fost realizat nici acum. Mai mult, în 2013, chiar primarul Emil Boc a venit cu ideea amenajării acestui parc, dar totul a rămas la stadiul de proiect. Acum, zona a ajuns rampă de gunoi. Reprezentanții unui ONG îi îndeamnă pe clujeni să trimită sesizări la Garda de Mediu pentru curățarea zonei.

Inițiatorii acestei acțiuni spun că sunt zeci de gropi ilegale în Parcul Est, la marginea drumului. Parcul Est, propus de asociația Societate Organizată Sustenabil, este depozit de deșeuri. Primăria a acceptat parcul, un concurs pentru amenajarea sa, dar va dura ani de zile până se va face. Până atunci, cetățenii doresc păstrarea curățeniei în zonă.

Textul petiției care poate fi trimisă către Garda de Mediu este următorul:

„Cer Gărzii de Mediu să constate gropile de depozitare ilegală.

Cer RADP să curețe zona din administrare și deșeurile aruncate la marginea străzii Bulandra.

Cer Primăriei să închidă strada Bulandra, să pună barieră cu cartelă pentru RADP și rezidenți, dar și să transforme zona în alee pietonală și ciclistă spre Baza Sportivă Gheorgheni”

Amenajarea Parcului Est (care cuprinde întreaga zonă a celor trei lacuri din cartierele Gheorgheni și Între Lacuri) este un proiect pe care grupul civic informal Societate Organizată Sustenabil (SOS) îl promovează de peste șase ani. Cu toate acestea, Primăria Cluj-Napoca nu a avut deschiderea și nici interesul să facă ceva concret pentru realizarea parcului.

În 2017, proiectul Parcul Est a câștigat locul trei în cadrul concursului de bugetare participativă. Acest lucru, obligă Primăria să finanțeze acest proiect.

“Ar trebui să fie bugetat din simplul motiv că este un proiect câștigător în cadrul programului de bugetare participativă. Noi sperăm nu doar să fie făcută investiția aceasta, dar să și avem și dezbateri ca să vedem în linii mari cum ar arăta parcul și să avem preconizări pe termen mediu cu privire la finalizarea parcului, mai ales că primarul Emil Boc declara, în 2013, după o petiție cu 3.000 de semnături, că va face acel parc, care va fi cel mai mare la nivelul orașului. Promisiunea Primăriei a fost de a aloca bani pentru proiectele câștigătoare în cadrul bugetării participative. Ei au spus că vor amenaja strict pe zonele lor, pe terenurile care le aparțin”, spunea, în urmă cu doi ani, Adrian Dohotaru, deputat independent și membru al grupului SOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version