FOTOGRAFILA

Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari

Chiar dacă fotografia Agerpres are o anumită vechime, ea-l descrie perfect pe mincinosul și ipocritul politician care a devenit micuțul UASCRist Emil Boc, după ce a mimat deschidere, înțelepciune, cinste (tot ce nu erau politicienii vremii), prostindu-i pe mulți, cât timp a fost deputat PD și în primul mandat de primar.

S-a împuțit și îmbâcsit în funcție veți fi tentați să ziceți.

Nu, așa era el de când păștea gâștele la Răchițele: mic și ambițios, dornic de parvenire, pregătindu-se să ajungă politician – mai ales activist de partid (că alt partid nu era pe atunci).

După ce a mințit el două mandate despre câte parcări va înființa pe toate străzile Cluj-Napoca, câte parkinguri inteligente la intrările în oraș, ca oamenii să se folosească de transportul în comun, fiind copleșit de stăpânii lui din Urbanismul de Cumetrie, cărora le-a suflat în autorizații de construcție, până a nenorocit orașul, Boc vine cu minciuna prioritizării pietonului. Asta și în timp ce a umplut orașul de trotinetiști ”Bolt” (vezi Maestrică, că printre taximetriști circulă bârfa că ăia au pile la tine din motive de ”famiglie”). Care trotinetiști circulă împroșcați ca spermatozoizii pe arterele orașului, brownian, fără sens și direcție, fără lege, pe sens, pe contrasens, peste pietoni, pe stop, peste stop, pe căruțabil, pe linia dedicată CTP (că nexam piste dedicate – și alea sunt fără noimă, fără continuitate, făcute în dorul lelii, să le bifeze Boc la agendă).

”Mobilitatea” și ”prioritățile” lui Boc sunt mulțumirea sponsorilor politici, nu ”pietonul”. Trotinetistul nu este pieton și are exact mobilitatea șoferului din mașină. Doar că, fiind bezmetic pe trotuar, în viteză nereglementată și cu minte fix cât spermatozoidul, este mai periculos pentru pieton ca mașina.

Iată bla-bla-bla-bla de la OSĂ: ”O parte dintre parcări vor dispărea și se vor crea spații pentru pietoni, pentru ca pietonii să aibă prioritate în oraș și nu mașinile. Asta este o realitate. De asta desființăm și garajele și luăm de la pietoni și dăm la mașini. Este o politică pe care ne-am asumat-o, așa, treptat, în locurile unde se poate, după maniera asta europeană, de a aduce calitatea vieții mai bună pentru cetățeni. Invers, oricât ai demola și oricât ai lărgi nu îți va ajunge pentru mașini.”

Culmea e că nu desființează nimic lângă blocul în care locuiește, să nu se confrunte cu vecinii. Că e și curajos micuțul gospodar! Face ordine în curtea altora, dar nu în a lui.