Din oras

Parcarea cu plată de la Opera Maghiară, închisă timp de 2 săptămâni

Parkingul din fața Operei Maghiare este închis deja de o săptămână și va fi închis și săptămâna viitoare. În această perioadă, Teatrul Maghiar de Stat găzduiește ce de-a doua ediție a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa.

În ciuda unei excelente comunicări online, mai ales când este vorba de reușitele primarului Boc, anunțul privind închiderea parkingului nu a apărut nici pe site-ul Primăriei și nici pe paginile de Facebook. În acest context, clujenii se întreabă de ce le este refuzat accesul în parking, mai ales că sunt amenajate și cinci locuri pentru persoanele cu dizabilități.

„Aș dori să sesizez faptul că din data de 06.11.2023, accesul la parcarea din fața Operei Maghiare este blocat de câteva indicatoare puse la intrarea în parcare. Adică pe perioada de aproximativ o săptămâna, este blocat accesul la parcarea respectivă. Din câte am observat accesul este permis pentru anumite autovehicule (acestea fiind parcate inclusiv pe locurile persoanelor cu dizabilități, 5 la număr!). Care ar fi motivul pentru care nu se poate parca în parcarea respectivă? Din câte am observat nu se efectuează lucrări. Am încercat și am sesizat că este blocat accesul, în jurul orei 8-9 dimineața! Se dorește rezervarea parcării pentru anumite persoane sau care este scopul? Parcarea respectivă aparține cumva de Opera Maghiară și pot bloca dânșii accesul când și pentru cine doresc? Am observat că domnul care asigura pază/accesul în curtea interioară a societății, stă în parcarea respectivă, bănuiesc că încercând să urmărească respectarea regulilor impuse de conducere”, este sesizarea făcută de un clujean.

În lipsa unei informări din partea Peimăriei, Ziar de Cluj a încercat să afle motivele pentru care o parcare publică este închisă atât de mult timp. Am aflat astfel că parcarea a fost rezervată de către Teatrul Maghiar de Stat timp de două săptâmâni cât durează Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa.

În perioada 4-19 noiembrie 2023, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează, pentru a treia oară, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa. În 2008 a fost co-organizator, iar în anul 2019, după o pauză de unsprezece ani, Teatrul Maghiar de Stat a organizat la Cluj prestigiosul eveniment.

Titlul festivalului din acest an este HTC230/STUDIO15/UTEFest20 și sărbătorește 20 de UTE Fest, 230 de ani de teatru în limba maghiară la Cluj și 15 ani de la deschiderea sălii Studio a Teatrului Maghiar de Stat.