In vizor

PARCĂ EMIL BOC PASASE CENTURA METROPOLITANĂ ÎN CURTEA MINISTERULUI. Ministerul a preluat pe piept şi a şutat-o înapoi în ograda municipiului

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat astăzi că municipalitatea a primit acordul Ministerului Transporturilor și al CNAIR pentru implementarea la nivel local a proiectului centurii metropolitane. Păi, măi, Măestrică, Excelenţa Ta, nu ne spuneai în octombrie că:

“Pe site-ul Ministerului Transporturilor sunt ambele proiecte, atât metroul cât și centura metropolitană, pentru ca în ședința din luna octombrie, vom fi anunțați exact când, să fie aprobați indicatorii tehnico-economici”?

CITEŞTE: Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor

Asta era prin 6 octombrie. În 10 octombrie aflam că: Ministerul Transporturilor a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca.

CITEŞTE: MINISTERUL TRANSPORTURILOR a aprobat indicatorii tehnico economici. Boc poate începe să se laude că OSĂ primim 920 de milioane de Euro pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca care OSĂ includă și 5 tuneluri și OSĂ aibă 42 de kilometri și legături cu Spitalul Regional de Urgență și Autostrada Transilvania

Iar în 28 octombrie aflam că s-a mai făcut un pas mic pentru omenire, dar extrem de important pentru clujeni: Guvernul a mai semnat niște hârtii prin care ni se spune că OSĂ se facă centură metropolitană la Cluj în valoare de 920 de milioane de euro. Stați liniștiți, că-n 20 de ani totu-i rezolvat!

Să ne aducem aminte şi de schimbul de tras de codiţe din vară dintre Boc şi Drulă pe tema cine se face vinovat că Centura Metropolitană se face cu viteza cu care s-a făcut şi Universul după Big Bang:

CITEŞTE: Drulă îi mai dă o ”rangă” lui Boc: ”Dacă primarul Clujului își făcea treaba ca un bun gospodar, azi se lucra pe centura orașului”. Iar are să vaiete primarul o lună?

Am primit acordul Ministerului Transporturilor și al Companiei de drumuri și poduri, CNAIR, pentru a descentraliza implementarea proiectului centurii metropolitane. Partea de implementare ni se va acorda nouă, prin asociere cu comunele Florești, Baciu și Apahida. Decizia de asociere este necesară pentru ca în ședința de la Ministerul Tramsporturilor de luna aceasta să avem aceste hotărâri adoptate, a spus Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu local.

După care, ca la decernarea premiilor „Puliţăr”, Oscaruri şi alte „emtiviuri”, Emil Boc a ţinut să mulţumească, din inimă, Partidului, „oamenilor din Primărie, ministrului Grindeanu (căruia i-a urat La mulți ani pentru ziua sa), mai multor parlamentari, Radu Moisin, de la PNL, Csoma Botond, de la UDMR, și Viorel Băltărețu, de la USR, dar și consilierilor locali.”

Dincolo de praful de pe tobă al festivismului cu biata centură, noi nu vedem decât un joc de pase a responsabilităţilor de la Boc la Minister şi „viţăvercea”. OSĂ avem centură conectată la metrou.