Eveniment

Papa Francisc a părăsit Câmpia Libertății

Sfântul Părinte a încheiat în jurulul orei 13:00 ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri. 

Pe parcursul întregii ceremonii, pe Câmpia Libertății au fost prezenți aproximativ 100.000 de oamenii, atât din România, cât și din străinătate. 

Urmează ca de la ora 15:45, Suveranul Pontif să aibă o întâlnire cu membrii comunității de romi din Blaj, iar mai apoi să viziteze biserica din cartierul „ Barbu Lăutaru ”.  

Până atunci, însă, Papa Francisc va lua prânzul la sediul Arhiepiscopiei majore de Alba Iulia și Făgăraș din Blaj, o clădire istorică ridicată între  anii 1911 și 1918 în Piața 1848 din localitate. 

Pe parcursul întregii ceremonii, au participat Președintele României, Klaus Iohannis și Premierul României, Viorica Dăncilă.  

Aș dori să vă incurajez să aduceți lumina Evangheliei la contemporanii noștri și să continuați să luptați, ca acești Fericiți, împotriva acestor noi ideologii care apar. Să fiți mărturisitori ai libertății și ai milostivirii, făcând să prevaleze fraternitatea și dialogul asupra diviziunilor, încrementând fraternitatea de sânge, care își găsește originea în perioada de suferință în care creștinii, divizați în decursul istoriei, s-au descoperit a fi mai apropiați și mai solidari. Să vă însoțească pe drumul vostru ocrotirea maternă a Preacuratei Fecioare Maria și mijlocirea noilor Fericiți.” Așa și-a încheiat Sfântul Părite, predica.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *