Din oras

Până în 2026 OSĂ acoperim cu polistiren și OSĂ punem termopane în valoare de 89 de milioane de euro la 32 școli, grădinițe și creșe din Cluj. Asta înseamnă modernizare: peticirea a ceea ce este, nu cumva să se construiască ceva nou

În ședința Consiliului local de luni, 15 mai, au fost aprobate 25 proiecte de hotărâre privind renovarea energetică a unităților de învățământ din municipiul Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, la începutul anului au fost aprobate alte 7 proiecte de hotărâre privind eficientizarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice.

Valoarea totală a investițiilor cu fonduri europene în aceste școli, creșe și grădinițe se ridică la 89 milioane euro, din care 45 milioane euro sunt asigurați de la bugetul local.

De banii aceștia am avut parte de nițel bla-bla-bla din partea primarului Emil Boc gen: ”la Cluj-Napoca educația este pe primul loc. Pentru că educația reprezintă cheia succesului unei comunități. Pentru că investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume, singura investiție lipsită de grija falimentului”.

Cică ”Valul Renovării”… Dar ”Valul Construirii” când OSĂ vină? Când se termină ”Vlaul Urbansimului de Cumetrie din bocărie”, probabil.

Să fim bine înțeleși: salutăm și aceste investiții în renovare. DEZAVUĂM ipocriziile declarative ale primarului Emil Boc, politicianismul, populismul ieftin și lipsa de consistență a adevăratelor investiții care l-ar fi putit îndreptăți să facă declarații despre ”educația este pe primul loc la Cluj-Napoca”.