Sanatate

Pacienți înghesuiți în saloane cu paturi ruginite și băi infecte, în plină epidemie de gripă. UNGUREANU: „Trei agenți de pază m-au înconjurat ca niște câini turbați pentru a încerca să oprească filmarea care prezintă realitatea unui sistem medical”

Scris de 2,260

După ce a surprins în imagini starea deplorabilă a Spitalului Județean din Deva, deputatul clujean, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, și-a continuat ”aventura” prin unitățile sanitare din țară, mai exact din Petroșani. Pe bună dreptate, acest demers al deputatului clujean nu este lipsit de pericole și poate fi numit o aventură în adevăratul sens al cuvântului. 

Pe de o parte, spitalele din România au rămas încremenite în timp, cu aparatură veche de peste 40 de ani și cu un mobilier pe măsură. Vezi cazul Deva. Într-adevăr, unitățile sanitare îți oferă ”șansa” de a te întoarce în timp. Iar ca un bonus nesperat, infecțiile nosocomiale, care reprezintă un adevărat flagel, pot fi căpătate cu ușurință, la pachet.

Pe de altă parte, prin eforturile sale de a mediatiza situația dramatică în care se bălăcește sistemul medical românesc, un deputat, pe deasupra și vicepreședinte în Comisia de Sănătate, este asediat de către trei ”agenți de pază”, care îl hăituiesc la propriu și încearcă să îi împiedice demersul de a da în vileag o realitate pe care mulți cetățeni preferă să o ignore: realitatea ireală din spitale.

În plină epidemie de gripă, în condițiile în care numărul deceselor cauzate de gripă se apropie de 100, iar alte sute de pacienți sunt tratați în prezent din cauza acestei infecții, băile din Spitalul Municipal din Petroșani sunt lipsite de lumină, săpun ori dezinfectant.

Condițiile nu sunt nici măcar minime, ci infecte de-a dreptul. 

Bolnavii se înghesuie în saloane, iar paturile sunt ruginite.

Colac peste pupăză, trei ”agenți” încep să hăituiască un deputat care, conform funcției sale, are dreptul să intre în unitățile sanitare fără aprobări suplimentare. 

legitimația unui agent de pază 

Dar la Petroșani nu se poate. 

Din câte se pare, cei trei ”mușchetari” păzesc ruinele unui spital pe cale să se pulverizeze de la sine.

Culmea, zidurile noului spital, aflat în ”construcție”, sunt deja într-o stare avansată de degradare.

”Dezastru în Spitalul Municipal din Petroșani!

Pacienții sunt înghesuiți în saloane cu 9 paturi, băile sunt infecte,la etajul 4 pe secția interne mai sunt paturi ruginite, stative vechi de 50 de ani.

În zona UPU, în plină epidemie de gripă baia de la parter nu are dezinfectant, nu este hârtie igienică, nu este lumină!

Urmăriți acest live începând cu zona de tranzit către UPU, priviți noroiul întins pe jos în condițiile în care abia acum s-a sters cu un mop negru ca cerul gurii plin de minciuni al președintelui Consiliului Județean Hunedoara.

Urmează comunicatul PSD Hunedoara cu precizări despre faptul că ce vedeți nu este adevărat…

La intimidare, 3 agenți de pază m-au înconjurat ca niște câini turbați pentru a încerca să oprească filmarea care prezintă realitatea unui sistem medical hunedorean dominat de mafia pesedistă”, a notat vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Depuutaților, Emanuel Ungureanu.

 

sursa video: Emanuel Ungureanu/ pagina personală FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 1 hour Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 2 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 3 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 17 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE