PubliNews

(P) Cum iti iei ramas-bun de la studentie cu stil si eleganta? Cu Bye Bye Stud!

Terminarea facultatii este, pentru cei mai multi absolventi, ultima mare petrecere inainte de a da piept cu viata reala, cu un job sau cu procesul de cautare al acestuia. Absolventii isi doresc un eveniment care sa le incununeze reusita, sa ii reprezinte, un moment de refulare a tuturor sentimentelor traite pe tot parcursul anilor de facultate. De aceea, Balul de Absolvire este la fel de important ca insasi Licenta pentru multi studenti din anii terminali.

Organizarea unei petreceri de anvergura, care sa fie pe placul a sute de studenti este o munca asidua, o palarie prea mare pentru capul unui mic grup de studenti cu initiativa. Si aici intervin firmele specializate. Din fericire, deschiderea catre acest obicei care imprumuta tot mai multe elemente de peste ocean, a dus si la o concurenta destul de acerba pe piata organizarii de evenimente pentru absolvire. Ceea ce duce la servicii mai multe, mai diverse, de o calitate mai buna.

Bye Bye Stud este un jucator destul de nou pe aceasta piata, insa a reusit sa se impuna rapid. Si nu datorita proprietarului, ci datorita conceptului si echipei care il implementeaza.

Vlad Buzoianu, unul dintre fondatori, este un tanar cu viziune si cunostinte temeinice de business. Dar, dupa ce si-a finalizat studiile in Anglia si s-a intors in Romania si-a dorit un proiect de suflet. In urma discutiei cu un prieten, a aparut Bye Bye Stud, pe atunci doar o dorinta, acum o realitate. O companie care sa le ofere absolventilor de facultate experienta unei petreceri perfecte. A unei emotii care sa ii infioare ori de cate ori o retraiesc. A unui sentiment de implinire, de usurare, de satisfactie.

Bye Bye Stud a organizat prima petrecere de absolvire in 2013

Samanta ideii unei astfel de companii a incoltit in mintea lui Vlad atunci cand a avut propria absolvire. A fost una simpla, destul de rece si de costisitoare. Apoi drumul i s-a intersectat cu cel al unuia dintre actualii sai colegi, Alex, care se gandise si el la un astfel de proiect. Si cum doua minti stralucite fac mai mult decat una, au inceput sa se astearna pe hartie ideile. Si se umpleau pagini. Astfel a rasarit Bye Bye Stud. Dupa o analiza a pietei din Cluj, apoi o extindere asupra pietei din Romania, au inceput telefoanele, s-a strans echipa si au pornit la drum, la inceputul lui 2013.

Echipa este o mica “armata” cu un nucleu de 9 oameni, plus multi colaboratori. Energia, veselia din jurul Bye Bye Stud atrage constant oameni, multi dintre absolventi ajungand sa lucreze sau sa colaboreze cu firma care le-a organizat petrecerea de vis.

Munca pentru absolvirea din iunie 2016 a inceput deja. Pana in iarna are loc primul pas, prezentarea si vanzarea, iar apoi urmeaza implementarea.

Serviciile nu se rezuma la roba, toca si fotografii, ci la tot ce tine de festivitatea de absolvire si de bal.

“Noi le oferim experiente. De aici pornim. Le numim “momente spre care ne vom intoarce mereu cu placere, in timp”. Dar daca vorbim de servicii, ne referim la toate serviciile posibile. La un banchet am adus Fanfara Transilvana, la altul o formatie foarte importanta. Mergem dincolo de serviciile clasice. Sonorizare, imagine, flori, fantani de ciocolata. Avem inclusiv servicii de consiliere pentru tinere, pentru alegerea tinutelor, make-up artist sau hair-stylist, plus parteneriate si reduceri la case de moda, designeri. Oferim o experienta completa”, puncteaza Vlad Buzoianu.

“Vrem sa fim si autentici, nu sa copiem ceea ce vedem in filmele americane. In loc de limuzine putem aduce masini de epoca sau trasuri – versiuni mai elegante.In loc de discursuri sforaitoare, putem aduce CEO sau speakeri care sa le transmita ceva studentilor”, arata acesta.

Absolventii sunt tot mai pretentiosi, insa cei de la Medicina si de la Drept au intotdeauna standarde mai ridicate. Iar echipa Bye Bye Stud este incantata, deoarece pretentiile ridica mereu stacheta, provocarile fiind “hrana” pentru imaginatie si servicii si mai bune, si mai diverse.

Peste cinci ani, Bye Bye Stud nu va mai functiona doar pe plan local, ci va oferi experiente studentilor din toate centrele universitare.

“O spun la rece, cat de obiectiv pot. Avem cel mai bun produs de acest gen din Romania si am ridicat nivelul pietei. Si pot sa vin cu multe exemple concrete. In cativa ani ne vom ocupa locul pe care il meritam, la nivel national”, ne expune Vlad Buzoianu din planurile de viitor.

In 2013, primul an de activitate, Bye Bye Stud a organizat absolvirea pentru doua facultati, insumand aproximativ 500 de studenti. Apoi numarul a crescut, fiind cel putin dublu fata de anul anterior.

Despre bani nu vrea sa vorbeasca, fara cifre exacte sau fara contabil langa el. Nu ii place sa fie inexact sau sa arunce sume, insa investitia initiala  a fost undeva in jurul a 10.000 de euro.

Furnizorii sunt cei mai buni de pe segmentele lor. “Pentru a fi cei mai buni, trebuie sa lucram cu cei mai buni” a fost criteriul de selectie, indiferent de serviciu. Iar externalizarea a fost solutia aleasa pentru a oferi tot ce e mai bun, chiar daca asta inseamna profit minim. Se pune mai mult pret pe experienta oferita, ca la orice afacere facuta din pasiune.

2016 este primul an in care experienta Bye Bye Stud se indreapta si catre absolventii de liceu.

Bye Bye Stud nu se adreseaza tuturor studentilor, ci doar celor care inteleg conceptul si sunt compatibili cu viziunea pe care o are inimoasa echipa.

In fiecare an, munca depusa de Bye Bye Stud este sintetizata intr-un filmulet de prezentare. Am avut ocazia de a fi alaturi de echipa atunci cand au vazut pentru prima data montajul cu imaginile din vara 2015. Au curs lacrimi, s-au umflat in pene, si-au tinut respiratia, s-au imbratisat, am mai varsat niste lacrimi, s-au felicitat reciproc. Au trait si retrait (filmul a rulat de cateva ori) emotiile pe care le-au oferit si altora. De mandrie, fericire, satisfactie, usurare. Apoi au intrat in sedinta, deoarece peste doar cateva luni au de organizat o multitudine de evenimente si trebuie sa isi pastreze si sa isi apere statutul  de “cei mai buni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *