Politica

Ovidiu Câmpean, cărătorul de geantă a lui Boc, ar putea lua țeapa vieții: să rateze mandatul de deputat! Boc presează ca Sabin Sărmaș să degajeze. Ce problemă s-a ivit?

PNL a suferit la Cluj o victorie cât o înfrângere:). Îmbătați de scorul puternic de la locale, cei din PNL Cluj făceau planuri înfumurate despre cum o să ia ei doi senatori și „minim cinci deputați”, căci nu-i așa că cifrele ”nu minte”.

Listele la Senat și Camera Deputaților au fost făcute în total dispreț față de oamenii care înseamnă cu adevărat ceva în PNL Cluj.

La Senat a fost pus cel mai slab ministru al Agriculturii din ultimii 20 de ani, Adrian Oros, iar pe primarul Huedinului, Moroșanu, l-au pus pe locul doi, care nu a mai ieșit, având în vedere cifrele dezastruoase de ieri, deși Moroșanu a făcut multe servicii PNL-ului, cu siguranță mai multe decât Oros.

La Camera Deputaților, Radu Moisin ar fi trebuit să fie urmat cel puțin de oameni ca el, adică oameni care au făcut ceva pentru filială în ultimii ani. A fost preferat pe loc eligibil Sabin Sărmaș, un șters, pila serviciilor secrete, adus de la Agenția de Digitalizare a României, unde fusese impus tot de securiști.

Că zici Sărmaș, că zici pahar de apă e același lucru. Ar putea să meargă să facă nani în Parlament. Apare însă o mică problemă pentru Sabin, pila Securiștilor. Emil Boc este foarte nervos pe situația creată și pe faptul că pupilul său Ovidiu Câmpean, care i-a fost om de bază în primărie, în ultimii opt ani, ar putea să rateze un mandat de parlamentar ce părea sigur.

Este și motivul pentru care în aceste momente Boc presează ca Sabin Sărmaș să renunțe la locul său eligibil și să-l lase pe Câmpean în Parlament.

Ca orice sinecurist bleg, Sabin Sărmaș are și ghinion, fiindcă el ar rămâne la Agenția de Digitalizare, dacă Securitatea i-o cere, problema e însă că noul context politic aduce cu sine negocieri între PNL și USR PLUS pentru constituirea noului guvern. Iar una dintre sinecurile pe care USR PLUS a cerut-o pentru oamenii săi este fix executivul Agenției de Digitalizare.

Mergând mai departe în această poveste, este absolut jenant că pe această listă se găsește în continuare Sorin Moldovan, nepoțelul lui Vasilică Blaga. Un parlamentar zero.

Dar este și mai jenant faptul că lista eligibililor se încheie cu matracuca de Cristina Burciu, aia cu filmulețele deocheate care, dacă apar sau sunt puse pe masă, trece imediat înapoi la PSD.
Alin Tișe și Emil Boc, căci de Buda nu mai putem vorbi nimic, nici nu știm dacă mai există, trebuie să se decidă pe viitor ce vor să facă cu filiala, fiindcă au atât de multă forță în PNL încât ar putea să nu-i mai lase pe vechii liberali să își impună pilelele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *