Din oras

OSĂ avem infrastructură modernă de 25 de milioane de euro pe Valea Chintăului, Valea Seacă și Giuseppe Verdi. După ani și ani de OSĂ.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, luni, investiţii de 25 milioane euro în modernizarea infrastructurii de mobilitate din cartierele oraşului.

  • ”Am verificat șantierele a trei proiecte de infrastructură din orașul nostru care implică reabilitarea străzilor Valea Chintăului, Valea Seacă și G. Verdi. Modernizarea vizează creșterea siguranței pentru pietoni și șoferi, precum și sporirea confortului riveranilor”, a notat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Investiția de 25 milioane euro (123 mil. lei TVA inclus) vizează lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate din cartiere: Valea Chintăului, Valea Seacă și Giuseppe Verdi.

Termenul de finalizare pentru strada Giuseppe Verdi ar fi decembrie 2023, iar pentru Valea Chintăului și Valea Seacă termenul final ar fi august 2024, numai bine pentru a se tăia niște panglici în campania electorală.

Amărăștenii oricum vor pune botul la propagandă.

Că amărăștenii uită că din 2006 se tot semnează ordinul de începere al lucrărilor pentru cele două străzi din Dâmbul Rotund, Valea Seacă și Valea Chintăului! Memoria ”bocălăului” este de scurtă durată.

CITEȘTE ȘI: Din 14 februarie OSĂ înceapă lucrările de modernizare pe străzile Valea Chintăului și Valea Seacă. Din 2006, e totuşi un progres că s-a semnat ordinul de începere al lucrărilor în 2023!

Cât despre Giuseppe Verdi, din 2014 încoace, era timpul ca Emil Boc să le facă un drum decent și celor care și-au construit vilele în Livada Steluța. Ăia au primit autirizații de cumetrie să construiască, nu ca ăia care vor fi demolați pe Valea Seacă. Că așa e în ”bocăria” Cluj-Napoca: pentru unii mumă, pentru restul ciumă.

CITEȘTE ȘI: Livada Steluta, locul unde Hemingway si-a dat mana cu Giuseppe Verdi

Citiți, că nu o să citiți chestii din acestea în presa locală de chitanțier care doar consemnează ce zice Boc, nu și ce face în realitate.

”Pe strada Fanatelor din Cluj-Napoca taxiurile cirucula rar. Taximetristii te privesc cu scepticism atunci cand le soliciti sa te duca pe una dintre strazile infundate care poarta nume de scriitori, poeti sau compozitori. Numeroasele vile construite in ultimii cinci ani in livada Steluta au la poarta masini 4×4. Singurele urme de asfalt sunt cele turnate de catre proprietari. In cartierul din livada drumurile nu au canalizare sau asfalt, dar au denumiri de clasici. Totul in orasul de cinci stele Cluj-Napoca.”