Justitie

Ortopedul clujean Călin Ordeanu, acuzat din nou de malpraxis. Părinții unui băiețel cer daune de peste 50.000 de euro

Scris de 5,495

Medicul clujean Călin Ordeanu, urmărit penal anterior pentru ucidere din culpă, este din nou chemat în judecată de către părinții unui băiețel pe care acesta l-ar fi operat în urmă cu ceva timp. 

Daniel Ioan și Delia s-au rezentat cu băiețelul lor la cabinetul medicului Ordean, în cadrul Spitalului Județean pentru Copii – Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, care a decis diagnosticul și tratamentul prin efectuarea unor intervenții chirurgicale, care au avut drept scop remedierea malformației intitulate Hipospadias. Tot Ordeanu a fost și cel care a efectuat operația, comunicându-le părinților că „l-am făcut ca nou, nu mai are nimic” în sensul că intervenția chirurgicală a fost una de succes. 

Însă, la scurt timp după operație au apărut primele semne, în urma intervenției micuțul a început să aibă probleme când venea vorba de urinare. 

„Diagnosticul a fost de hipospadias penian operat cu hipertrofie de prepuț, aderențe balano-prepuțiale și edem local, de această dată practicându-se liza aderențelor balano-prepuțiale, rezecție modelantă de prepuț și pansament cu clorocid. Toate cele patru intervenții au fost efectuate de către medicul ORDEANU CĂLIN CORNEL AUREL. În urma acestor operații, deși medicul ORDEANU CĂLIN CORNEL AUREL în cadrul unei consultații ulterioare a afirmat că l-a făcut „ca nou”, malformația acestuia nu a fost vindecată și în plus acestuia i-au fost afectate uretra și vezica urinară, ceea ce a făcut ca acesta să urinează cu mare dificultate o cantitate de 40 ml de urină, prin 4 orificii. În plus, penisul acestuia era curbat, nu drept și totodată i s-au format opt fistule uretrocutanate.

Având în vedere starea de sănătate a fiului reclamanților, ulterior celor 4 operații, reclamanții s-au prezentat cu acesta în fața mai multor medici specialiști în urologie pentru a încerca să găsească o rezolvare pentru problemă, însă nici unul dintre medicii la care s-au prezentat nu a considerat că este în măsură să remedieze situația și implicit nu au dorit să efectueze o nouă operație care să repare situația”, se arată la dosar. 

Salvarea și-au găsit-o la Regina Maria. Acolo a ajuns și Ordeanu!

Părinții minorului susțin că în vara anului trecut au apelat la un medic de la Spitalul Regina Maria care l-a operat pe micuț și a remediat toate problemele cauzate de intervenția lui Ordeanu. Cu toate acestea, a rămas incertitudinea cu privire la funcționalitate organului genital al micuțului, care a fost afectat înainte de operația de la Regina Maria. 

„În cursul lunii iunie, a acestui an, ne-am prezentat la o consultație la Spitalul Regina Maria Cluj unde, unul dintre medicii de aici a considerat că este în măsură să efectueze o operație prin care să încerce să remedieze situația fiului reclamanților. Având în vedere gravitatea situației fiului, ni s-a oferit o șansă de reușită de 60%. Diagnosticul a fost acela de Fistula uretrala, alte forme de atrezie și stenoză a gâtului vezicii. În perioada 18.06.2020 — 19.06.2020 fiul nostru a fost supus la o nouă operație, în urma căreia s-a reușit remedierea tuturor problemelor pe care acesta le prezenta. Cu toate că operația din luna iunie a acestui an a fost o operație reușită, încă nu se poate stabili dacă la maturitate va fi în măsură să își folosească organele genitale în scop reproductiv. Medicul care a făcut operația din luna iunie ne-a comunicat faptul că doar la momentul în care acesta va fi mai mare se va putea stabili daca organele genitale ale acestuia sunt pe deplin funcționale sau dacă va fi necesar ca acesta să fie suspus unei noi intervenții”, arată părinții minorului. 

Culmea, ironia sorții face că Spitalul Regina Maria l-a angajat pe Ordeanu pe funcțiile de Medic primar/Chirurgie pediatrica și Medic primar/Ortopedie si traumatologie pediatrică fix în luna mai a acestui an. Potrivit site-ului ReginaMaria.ro, Ordeanu are consultații timp de o oră de la 19 la 20, în fiecare zi de marți din săptămână, în locația Regina Maria de pe strada Pasteur. 

În cererea înregistrată la Judecătoria Cluj-Napoca, Daniel și Delia au solicitat instanței „să dispună obligarea pârâtului ORDEANU CĂLIN CORNEL AUREL la repararea prejudiciilor materiale și morale pe care le-au provocat prin efectuarea acestor intervenții chirurgicale greșite, constând în plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale si plata sumei de 50.000 euro cu titlu de daune morale, cu cheltuieli de judecată”.

În trecut, colegii de la Gazeta de Cluj au prezentat o serie de mărturii ale părinților care au avut copii operați de către medicul Ordeanu. O parte din aceștia și-au îngropat micuții și ulterior au formulat plângeri penale împotriva doctorului, indicându-l ca responsabil pentru decesul copiilor. ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE