Eveniment

Organele polițienești continuă să aplice amenzi la Cluj: peste 130.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse

La nivelul județului Cluj au continuat să curgă amenzile pentru nerespectarea condițiilor restrictive impuse de starea de urgență. Astfel, conform ultimei informări, în doar 24 de ore, forțele concertate ale organelor de control au continuat să aplice amenzi: majoritatea pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. Aparatul punitiv a presupus un contingent de cca 758 de polițiști, jandarmi, polițiști locali etc. 

Pe pearcursul unei singure zile au fost verificate un număr de 1.385 de persoane în privința respectării măsurilor și interdicțiilor impuse. 

În acest răstimp în care numărul persoanelor fizice verificate de către forțele polițienești s-a apropiat de un număr de 1.500 de persoane, au fost verificate doar 4 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. 

Organul de control a aplicat un număr de 81 de sancțiuni contravenționale, iar valoarea acestora se ridică la suma de –130.180 lei. 

În acest răstimp, de la începutul stării de urgență și până în prezent, valoarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea condițiilor restrictive impuse de Guvernul liberal-militar Orban, la nivel național, însumează un total de peste 120 milioane de euro.

Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, de la începutul stării de urgenţă au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 570 de milioane de lei.
Peste 80% dintre amenzile din timpul stării de urgență ar putea fi contestate, iar numărul de procese deschise ar putea fi de cca 100.000. 
 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: manager.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *