Din oras

ORASUL NIMANUI: In Marasti te intorci in timp sau cum nu s-a schimbat nimic in ultimii 10 ani

Locuitorii din “Groapa” si Piata Marasti au votat cu ochii inchisi inghitind promisiunile electorale. Dupa aproape trei ani de mandat in care primarul Emil Boc a trecut doar cu masina prin zona, Ziar de Cluj incearca sa ii arate acestuia adevarata imagine a cartierelor, imagine pe care edilul nu o vede din biroul sau din centrul orasului.


Vizavi de Piata Marasti de o buna bucata de vreme s-a deschis un adevarat bazar. Aici printre tarabele de termopan acoperite cu pijamale, de pe ladite de lemn poti sa cumperi ghiocei, lantisoare de argint, zacusca, fasole boabe, nuca uscata sau chiar sosete de lana. 


In mijlocul trotuarului o lucrare ramasa neterminata a fost transformata  de locatari in groapa de nisip pentru copii. Batranii care locuiesc in zona vand in galeti de samantana maciese si oua de casa asemeni unui targ de vechituri.

In apropiere de strada Fabricii borcane de dulceata printre sosete de lana stau in soare asteptandu-si cumparatorii.

Cartile asezate frumos pe o taraba de lemn isi asteapta cititorii, insa trecatorii grabiti nu se inghesuie sa isi arunce privirea peste anticariatul ambulant. 

Odata ce cobori in “Groapa” din Marasti imaginea e dezolanta. Bucati de trotuar iti dau senzatia ca esti dupa bombardament. Oamenii care au votat au sperat ca le vor fi rezolvate problemele, insa administratia se face ca nu vede. Tarabele de pe strada Dambovitei sunt departe de imaginea unui oras civilizat, un oras care se doreste a fi Capitala Europeana a Tineretului.


In spatele blocurilor garajele au impanzit spatiile verzi iar pe langa trotuarele frumos asfaltate gunoiul iti arata calea spre cum trebuie sa arate un oras de cinci stele.


Peste opt milioane de euro a subventionat Emil Boc energia termica fara sa vada pe unde se scurg banii clujenilor. Ei bine, in Marasti tevile care alimenteaza cu agent termic blocurile sunt dezvelite de izolatie, iar in multe zone trecerea peste acestea se face pe niste trepte unde persoanele cu dizabilitati motorii cu greu au acces.

Printre blocurile construite inainte de ’89 au rasarit blocurile administratiei portocalii, asa-zisul “urbanism de bun simt”. Lipsa locurilor de parcare ii determina pe soferi sa ocupe trotuare intregi, iar pietonii sunt nevoiti sa treaca prin baltile de pe strada. Asa arata partea de nord a cartierului Marasti, cartier unde locuitorii au avut incredere in promisiunile electorale ale lui  Emil Boc, insa acesta i-a uitat. Cu toate ca si ei sunt platitori de impozite si merita putin respect.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *