Din oras

ORASUL NIMANUI: Bulevardul Muncii, strada de unde capacele de canal s-au evaporat

Scris de 892

Agitatie mare pe Bulevardul Muncii. Sute de camioane trec in viteza zilnic, zeci de utilaje si muncitori care lucreaza la refacerea tramei stradale, carute si pietoni care umbla pe strada pentru ca trotuare nu exista. Mult praf, mizerie pe marginea bulevardului, strazi neasfaltate si fara capace la gurile de canal. Toate acestea pot fi vazute pe centura de nord, asa-zisa  zona de tranzit, a municipiului Cluj-Napoca.

La capatul liniei de tramvai, in ultima statie, trotuarele sunt inexistente. Fara niciun indicator, fara niciun refugiu, cobori din mijloacele de transport in mijlocul strazii plina de praf cu riscul de a fi lovit de masinile aflate in trafic. 

Peste drum, un panou iti indica accesul spre inexistentul Cartierul al Tineretului. O investitie care nu s-a mai realizat, unde drumul de beton o ia a vale. 


In paralel cu platforma industriala, pe terenurile lasate in paragina, constructii incepute inca din 2005 au ramas nefinalizate. 

Utilajele au ramas intepenite langa trotuarul proaspat refacut. 


Aerul devine de nesuportat ca urmare a prafului ridicat de camioanele care trec in viteza. Totodata risti sa te accidentezi pentru ca incep sa apara gurile de canal fara capace. O noua moda la Cluj-Napoca este ca aceste canale sa fie marcate cu crengi de copaci sau acoperite cu bucati de plastic.

In dreptul Facultatii de Mecanica pietonii sunt obligati sa traverseze deoarece sapaturile pentru introducerea cablurilor in subteran au distrus trotuarul. Din nefericire nici pe trotuarul de vizavi de Facultatea de Mecanica nu poti sa mergi, deoarece baltile si noroiul dintre masinile parcate la intamplare iti trec usor peste glezne.

Aleile dintre blocurile de garsoniere de pe Bulevardul Muncii nu au mai fost asfaltate de cand au fost construite imobilele. In spatele blocurilor, garajele metalice lasa un aspect de mahala, iar gunoiul se intinde pe spatiul verde.

Locurile de joaca sunt pline de PET-uri de bere, iar masinile sunt parcate pana pe spatiul dedicat copiilor.

Pe strada Voineasa nu s-a turnat asfalt desi in urma cu multi ani s-a ridicat acolo un ansamblu de locuinte de catre fundatia Habitat pentru Umanitate. Romii care locuiesc pe strada Voineasa iau pranzul in curte, alaturi de ei caii se plimba linistiti, iar caruta si-au parcat-o la poarta, in mijlocul drumului.

Cladirea vechii fabrici de caramida este lasata in paragina. Putina lume stie ca aici au fost filmate scene din filmul “Pistruiatul”, regizat de Sergiu Nicolaescu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Fără nicio legătură cu cerințele de intrare în spațiul Schengen, capacitatea tehnică a României de a proteja frontierele UE, cele politice privind independența și eficiența Justiției, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania bagă placa orbanistă cu ”românii e răi și nu merită” prin gard
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 16 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 21 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 22 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 23 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE