Din oras

ORASUL NIMANUI: Bulevardul Muncii, strada de unde capacele de canal s-au evaporat

Agitatie mare pe Bulevardul Muncii. Sute de camioane trec in viteza zilnic, zeci de utilaje si muncitori care lucreaza la refacerea tramei stradale, carute si pietoni care umbla pe strada pentru ca trotuare nu exista. Mult praf, mizerie pe marginea bulevardului, strazi neasfaltate si fara capace la gurile de canal. Toate acestea pot fi vazute pe centura de nord, asa-zisa  zona de tranzit, a municipiului Cluj-Napoca.

La capatul liniei de tramvai, in ultima statie, trotuarele sunt inexistente. Fara niciun indicator, fara niciun refugiu, cobori din mijloacele de transport in mijlocul strazii plina de praf cu riscul de a fi lovit de masinile aflate in trafic. 

Peste drum, un panou iti indica accesul spre inexistentul Cartierul al Tineretului. O investitie care nu s-a mai realizat, unde drumul de beton o ia a vale. 


In paralel cu platforma industriala, pe terenurile lasate in paragina, constructii incepute inca din 2005 au ramas nefinalizate. 

Utilajele au ramas intepenite langa trotuarul proaspat refacut. 


Aerul devine de nesuportat ca urmare a prafului ridicat de camioanele care trec in viteza. Totodata risti sa te accidentezi pentru ca incep sa apara gurile de canal fara capace. O noua moda la Cluj-Napoca este ca aceste canale sa fie marcate cu crengi de copaci sau acoperite cu bucati de plastic.

In dreptul Facultatii de Mecanica pietonii sunt obligati sa traverseze deoarece sapaturile pentru introducerea cablurilor in subteran au distrus trotuarul. Din nefericire nici pe trotuarul de vizavi de Facultatea de Mecanica nu poti sa mergi, deoarece baltile si noroiul dintre masinile parcate la intamplare iti trec usor peste glezne.

Aleile dintre blocurile de garsoniere de pe Bulevardul Muncii nu au mai fost asfaltate de cand au fost construite imobilele. In spatele blocurilor, garajele metalice lasa un aspect de mahala, iar gunoiul se intinde pe spatiul verde.

Locurile de joaca sunt pline de PET-uri de bere, iar masinile sunt parcate pana pe spatiul dedicat copiilor.

Pe strada Voineasa nu s-a turnat asfalt desi in urma cu multi ani s-a ridicat acolo un ansamblu de locuinte de catre fundatia Habitat pentru Umanitate. Romii care locuiesc pe strada Voineasa iau pranzul in curte, alaturi de ei caii se plimba linistiti, iar caruta si-au parcat-o la poarta, in mijlocul drumului.

Cladirea vechii fabrici de caramida este lasata in paragina. Putina lume stie ca aici au fost filmate scene din filmul “Pistruiatul”, regizat de Sergiu Nicolaescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *