FOTOGRAFILA

Orașul de 5 șantiere care OSĂ fie gata, dar ”sunt în grafic”

Dacă nu v-ați săturat de gargara lui OSĂ, primarul în mandat real de 20 de ani al Cluj-Napoca (chiar dacă a stat vreo 2 ani la Palatul Victoria, și-a lăsat în urmă slugile, unele mai corupte ca altele), vă supunem atenției lucrările de pe strada Universității care OSĂ fie gat în 30 noiembrie fix așa cum era să OSĂ fie gata în aprilie, în mai, în iunie, în iulie, în august, în septembrie, în octombrie – vorbe vomitate de la emisiunile de chitanțier plătite din banii clujenilor, PR grețos.

O fotografie cu zăpadă:

Nu este disponibilă nicio descriere.

Ninge frumos în drum spre Târgul de Crăciun al Pruncului Bogdan Buta, bine servit la cumetrie de către generoasa administrație locală făcută preș la contul său.

Și una de azi dimineață, ternă, cenușie ca dalele puse alandala și cu perspective ZERO de predare la timp.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Să-l votați și la anul că e chipul și asemănarea voastră: lene, vorbe-n vânt, risipirea banului prea ușor câștigat, lăcomie, inadecvare.

Nouă ar trebui să ne fie rușine că acceptăm să fim mințiți cu atâta seninătate, pe banii noștri. De la Emil Boc și gașca care s-a înșurubat pe pile, cunoștințe și relații în fieful OSĂ fie cândva oraș și Cluj-Napoca, nu mai avem de ce să le cerem rușine. Ei vând ce au de vândut celor dispuși să cumpere prin vot ce se vinde.

Nouă ar trebui să ne fie rușine că după 12 ani de Funar și imediat 20 de Emil Boc, nu am dezvoltat anticorpii democratici necesari. Și nu mă refer la oferta politică, că și Boc acum 20 de ani era parfum Dior (nu Dihor ca acum) în contrapartidă cu Funar sau Ucu Rus, ci la oferta civică. Dar în Cluj-Napoca și oferta civică este căpușată de interese, este afiliată politic șamd.

Îmi aduc aminte de o teză de doctorat de acum vreo zece ani în care se demonstra că doar 0,5% dintre clujeni sunt realmente implicați și interesați de cum le este condus orașul și cum le sunt gestionați banii. Eu văd de atâția ani cum doar maximum 50 de clujeni se mobilizează fizic să trolleze ședințele de Consiliu Local, să bombardeze cu întrebări pe 544 autoritățile locale, zilnic, cu tona, să nu mai aibă timp de minciuni.

Și văd facțiuni ”civice” care încep să se mulțumească cu ce li se dă în speranța că nu va fi mai rău.

Și văd materiale care încearcă să propage viziunea unor arhitecți care cică nu au dalat și betonat verdele ca pe malurile Someșului (de parcă mizeria aia este etalon, tot ce e mai sus e mai bine), ci doar un pic au chelit ceea ce era și au lăsat vreo două băltoace pe post de lacuri. Ecologie, frate, e când zice Dohotaru (no offence) că Parcul Feroviarilor e destul de binișor că măcar s-a făcut ceva așa cum a zis el să se facă (și a militat) într-un alt parc. Facem ”ecologie” și ”civism” ca să adunăm puncte? Sau facem pentru a lăsa ceva urmașilor, nu urma Orașului care a fost cândva și care se transformă în ceva medieval, cu ulițe dalate, fără alternative pentru mașini, doar interziceri -că Urbanismul de Cumetrie din bocărie a vândut tot spațiul central, fără studiu de trafic, pentru tot felul de turnuri și turnulețe.

Universității, Kogălniceanu și străzile adiacente (întregul proiect, nu cum aburește primarul OSĂ la emisiunile sale de chitanțier) trebuiau să fie gata de multă vreme, nu la momentul T0 al mușchilor tăietori de panglică ai primarului în campania electorală.

PS: Proiectul ”gata” este cu tot cu străzile adiacente, nu numai Universității și Kogălniceanu așa cum încearcă să inculce ideea Stăpânul Minciunilor.