Editorial

Oraşul de 4 ghete

În România nu se mai fură ca-n codru, pentru că am furat și codrul. Dar se fură ca-n fotbal.

„Naționala de fotbal a Italiei, care a participat la Campionatul European de Fotbal U21, s-a ales cu echipamentul furat între meciurile desfășurate pe stadionul Cluj Arena. Potrivit surselor Bună Ziua Cluj, italienilor li s-au furat 4 perechi de ghete din vestiarul repartizat din cadrul stadionului Cluj Arena, chiar în timpul meciurilor disputate la Cluj. Informația a fost confirmată de poliția clujeană”, scrie bzc.ro.

Nu pot să cred așa ceva! Chiar s-a întâmplat asta la Cluj-Napoca, cea mai cea metropolă din universul cunoscut, epicentrul civilizației românești, orașul de 5 stele, Silicon Valley de România?

Păi nu trăiesc la Cluj-Napoca cei mai bogați români, care își permit imobiliare de șeici? Se uită clujenii la patru perechi de ghete de fotbal?

Aparent, da, și probabil cei care le-au furat sunt atât de pauperi, săracii, încât nu-și permit să trăiască în Cluj-Napoca.

De acum, Clujul va fi cunoscut drept orașul de 4 ghete, în loc de 5 stele. Iar Cluj Arena va fi redenumită în Furt Arena.

Clanul Sportivilor se va muta la Cluj-Napoca, pentru că se pare că merg bine afacerile cu echipamente sportive.

Muncitorii care vor lucra la metroul clujean vor trebui să aibă grijă la ghete, că poate se fură și din picioare.

Cluj-Napoca va primi premiul „Gheata de haur”, pentru merite deosebite în domeniul hoției.

Important e că iar ne-am făcut de rușine la nivel internațional. Am avut și noi norocul să găzduim o competiție mare și nu puteam să nu o dăm de gard. Campionatul european de fotbal U21 se desfășoară și în Georgia, dar de acolo încă n-au venit știri despre vreo echipă furată. Suntem campioni!

Dar nu e prima dată când românii dau iama în echipamente sportive.

În februarie, doi cetățeni pasionați de sportul palmării au furat echipament sportiv și mingi de la o grupă de copii a clubului Gloria Arad. Bine, totuși, că n-au furat și copiii.

În octombrie 2021, patru români au furat biciclete de competiție, în valoare de 600 de mii de euro, de la echipa de ciclism a Italiei.

Iar în aprilie 2017, cinci români au furat echipamente sportive în valoare 200 de mii de euro dintr-un magazin din Italia.

Deci, care e sportul național?