Din oras

Orasul comoara se inunda la fiecare ploaie mai puternica. Autoritatile ridica din umeri – oamenii sunt de vina!

Nu mai e o surpriza pentru nimeni: in orasul de cinci stele al Ardealului, capitala Transilvaniei cu stadion de 50 de milioane de euro si Sala Polivalenta de 88 de milioane de lei, de cate ori ploua, se infunda canalele, iar apa siruieste pe strazi ca in catunele de munte, unde un parau ajunge sa duca la vale o casa. Pe sistemul “afara e vopsit gardul, inauntru leopardul”, asa functioneaza si administrarea orasului, care isi da arama pe fata de cate ori picurii de ploaie se dovedesc a fi mai multi decat se asteptau autoritatile.

Asa s-a intamplat si ieri, cand nenumarate strazi din tot orasul au fost inundate si asa au ramas pana astazi. Canalele nu fac fata, iar singura explicatie a celor care ar trebui sa rezolve aceasta problema se concretizeaza intr-o neasumare de vina plata.

“Poate sa fie si un canal care se defecteaza, se surpa ceva. Mai degraba, canalul se infunda datorita modului gresit in care e utilizat. Se arunca grasimi, materiale de constructi, care raman acolo si obtureaza”, spune Sebastian Lucaciu, reprezentantul Companiei de Apa Somes S.A.

Cu alte cuvinte, oamenii sunt de vina, compania se spala pe maini in ape curate. Clujenii sunt insa furiosi pe situatia din strada si spun ca autoritatile ar trebui sa rezolve, odata pentru totdeauna, problema canalelor infundate.

„De cate ori ploua, nu mai ai pe unde sa mergi; apa acopera trotuarul. Unde ai noroc sa poti calca, te stropesc masinile din cap pana-n picioare cand trec prin baltile de langa”, spune un cetatean revoltat.

Dar raspunsul Companiei de Apa Somes e la fel de tern:

“Inspectia de transport ape uzate are un program prin care desfunda periodic canalele. Acest lucru se poate face si la sesizarea cetatenilor, mai spune Lucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *