Din oras

Oracolul Clujului, ideea jucausa a unor tineri care vor sa schimbe orasul

Nu e un Oracol despre fete si baieti, ci unul despre Cluj si despre cum ai vrea sa-l faci mai bun. Cativa tineri cu initiativa au impartit in oras sapte oracole, iar in paginile lor sunteti indemnati sa va va spuneti “of”-urile, dar si “wow”-urile legate de oras.

Dintr-o joaca de copil, Oracolul celor de la Brain Bloom a ajuns, de ieri, in mainile mai multor clujeni. L-au primit cu emotie si au promis ca-l dau mai departe, pentru a ajunge la cat mai multi. Nu insa inainte de a asterne in paginile lui ce iubesc la Cluj si ce ar vrea sa schimbe aici.

Intre copertile lui colorate, Oracolul te invita sa raspunzi jucaus. E felul prin care cei de la ONG-ul Brain Bloom cauta solutii creative pentru un oras mai bun.

“Ne-am gandit ca daca suntem un grup mai mare de oameni, legati de o campanie mai personala, atunci si interesul va fi mai mare. In loc sa convocam oamenii la o discutie, facem lucrurile mai melancolic, pentru ca Oracolul iti aduce aminte de varsta copilariei, cand aveai curajul sa spui exact ceea ce te deranjeaza, nu erai foarte ingradit de niste norme sociale”, spune Diana Rus, presedintele ONG-ului.

Cei de la Brain Bloom au tiparit sapte Oracole, iar fiecare poate fi completat de cate 50 de persoane, pentru ca, in final, sa adune 350 de raspunsuri. “Cum te face Clujul sa te simti?” “Ce iubesti la orasul asta?” „De ce ai vrea sa nu fie Clujul casa ta?”, sunt cateva dintre intrebarile la care esti provocat sa oferi un raspuns.

Pentru a pastra elementul ludic, fiecare dintre cei care scriu in oracol au misiunea de a-l da mai departe, unui strain de pe strada, intr-un timp cat mai scurt. Asta, pentru ca pana in 25 iunie, voluntarii asociatiei spera sa stranga toate raspunsurile la un loc.

“Noi avem incredere in oamenii care completeaza oracolele si speram ca o buna parte vor ajunge inapoi la noi”, spune Diana Rus.

In final, ONG-ul va organiza o intalnire cu cei care au scris in Oracol.

“Vrem sa luam problemele cel mai des mentionate si impreuna cu persoanele care se vor prezenta, sa gasim niste solutii creative pentru ele – ori sa facem lobby pe langa administratia locala, ori sa ne gandim la alte campanii, in care sa implicam si alte asociatii. Cumva, efectele pot fi nenumarate”, spune tanara.

“Chiar daca este o joaca, scopul final este unul cat se poate de serios, si anume de a face comunitatea din Cluj mai buna”, completeaza ea.

Timp de 7 zile Oracolul Clujului va circula si in mediul online, cu cate o intrebare pe zi. Puteti da raspunsuri sincere pe pagina de Facebook a asociatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version