In vizor

Opriți imediat cenzurarea Gold FM!

Clubul de Presă somează autoritățile abilitate să oprească imediat cenzurarea Gold FM prin suspendarea, blocarea sau închiderea conturilor de YouTube, TikTok și Facebook. Această măsură total arbitrară, fără nicio motivație, cât de cât legală sau plauzibilă, a fost luată simultan de entități aparent diferite și la scurt timp după ce în spațiul public a fost vehiculată ideea candidaturii domnului Cozmin Gușă pentru poziția de Primar General al Capitalei, scenariu în care ar fi fost susținut de AUR. Precizăm că știm și vom fi în măsură să documentăm că în spatele unui asemenea act de cenzură total aberant dar în același timp simultan, se află premierul Marcel Ciolacu, care în numele Guvernului, invocând interesul național a exercitat presiuni în scopul diminuării efectelor pe care grupul de presă Gold FM îl are asupra opiniei publice.

 

Facem precizarea că acest act arbitrar de cenzură se produce după ce premierul Marcel Ciolacu a promis, dar nu s-a mai ținut de cuvânt, să participe la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului de Onoare al Clubului de Presă, la capătul căreia să se poată lua decizii în beneficiul unei informări corecte și complete a cetățeanului pe parcursul acestui an, marcat de mai multe momente electorale deosebit de importante pentru viitorul României. Pe parcursul discuției preconizate, ar fi urmat să se stabilească și criteriile în baza cărora sunt cheltuiți banii publici destinați presei, la locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale.

 

Solicităm de asemenea tuturor membrilor clubului de presă, tuturor caselor de presă independente, analiștilor politici neînregimentați, organizațiilor societății civile care se susțin din fonduri proprii, nu din banii Guvernului și nu din banii rețelelor de tip Soros, precum și partidelor politice care pretind că luptă pentru democrație, să intervină de îndată exercitând cuvenitele presiuni pentru curmarea acestui act grav de cenzură prin care debutează anul electoral.

În numele Consiliului de Onoare al Clubului de Presă,

 

Sorin Roșca Stănescu