Politica

Operațiunea Alianța Vestului a reușit, dar pacientul este mort. Emil Boc: „Chiar dacă administrativ ea nu funcționează, practic, obiectivele le-am atins”

Celebra Alianță a Vestului a rămas cu un singur reprezentant: Emil Boc. Chiar dacă crearea alianței în anul Centenarului 2018 a creat mai multă panică decât proiecte, primarul Clujului consideră că proiectul a reușit. Totul după principiul: Operația a reușit, dar pacientul este mort. 

Întrebat în privința situației actuale a AVE, Emil Boc s-a arătat mulțumit de acest proiect.

CITEȘTE ȘIDominic Fritz îl acuză pe Boc de „exercițiu de imagine” pe seama Alianței Vestului: „Nu a avut nici o finalitate”

Din păcate, din formatul initială – Ilie Bolojan/Oradea, Gheorghe Falcă/Arad, Nicolae Robu/Timișoara și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, edilul clujean pare să fi rămas singur pe baricade.

În prezent, Ilie Bolojan a preluat conducerea Consiliului Județean Bihor, Gheorghe Falcă a lăsat primăria Arad pentru fotoliul de europarlamentar, iar Nicolae Robu a pierdut conducerea primăriei Timișoara în favoarea lui Dominic Fritz. 

„Am auzit de Alianţa Vestului, din păcate, până acum a fost doar un exerciţiu de imagine şi cumva a rămas pe hârtie această idee…”, declara în decembrie 2020, primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Doar Cluj-Napoca, prin edilul Emil Boc, mai face parte din celebra Alianță a Vestului care a intrat în moarte clinică.  

„Noi practic ne-am atins scopul pentru care am creat-o.

Chiar dacă administrativ ea nu funcționează, practic obiectivele le-am atins”, consideră Emil Boc. 

CITEȘTE ȘIAlianța Vestului: o tovărășie ce îi costă pe clujeni 165.000 de euro pe an

„Proiectele noastre majore, care vizează Autostrada Transilvania și, iată că se continuă până la Bihor și ați văzut că când a fost ministru Bode am reușit să suținem și să realizăm tronsoane importante și să intre în licitație alte tronsoane importante de dezvoltare.

Am reușit, practic, să obținem cooptarea noastră în proiectele mari pentru spitalele regionale și Clujul este, de exemplu, acolo realizat. 

Să obținem conectarea Clujului la autostradă. 

Să obținem trenul metropolitan și metroul pentru ce înseamnă această dezvoltare. 

Și, practic, să aducem bani europeni în locul Guvernului la noi în regiune. 

Eu consider că din acest punct de vedere, parteneriatul cu Guvernul a reușit și suntem pe cale de a finaliza aceste proiecte importante pe care le-am avut”, a conchis, încrezător, Emil Boc. 

Din păcate, Emil Boc a înșirat doar „reușite” la stadiul de hârtii și studii de fezabilitate. 

Spitalul Regional Cluj se află în continuare la stadiul de intenție. 

Guvernul Cîțu a tăiat Clujului 5 milioane de Euro și i-a dat în schimb 8 milioane de lei pentru proiectul metroului și trenului metropolitan. 

CITEȘTE ȘIAsociația Municipiilor din România, revoltată de modul în care liderii coaliției repartizează banii. Emil Boc: „Am pierdut 5 milioane de euro”

Iar conectarea Clujului la Autostradă este, de asemenea, un proiect proiectat în viitor. 

Prin urmare, satisfacția edilului Clujului privind Alianța Vestului poate fi descifrată prin formula operația a reușit, dar pacientul a murit. 

CITEȘTE ȘIMETROUL, proiectul de suflet al primarului Boc, primește o sumă modestă de 8 milioane de lei de la Guvern: „E mică, dar e ceva”, susține edilul

Chiar dacă o bună parte din proiectele amintite nici nu au început, nici nu au intrat în etapa de șantier, edilul Emil Boc susține că „suntem pe cale de a finaliza aceste proiecte importante pe care le-am avut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *