Editorial

”Onorevole” Don’ Stelu. Ion, avocatul mafiotului Mazăre. Fost ministru al Justiției SecUSR. Și niște Tpălingeblide de presă care au Ordin de Zi pe Unitate

Scris de 504

Ia să discutăm noi şi despre ”Onorevole” Don’ Stelu. Ion, avocatul mafiotului Mazăre. Fost ministru al Justiției SecUSR. Și despre niște atârnători de clanţă pe la uşile procurorilor, serviciilor şi ambasadelor din presă care au Ordin de Zi pe Unitate…

O jurnalistă de la ”RaizProject” a scris ceva despre matrapazlâcurile pe bani europeni ale ”famigliei” Barna. Și lumea a fost mulțumită. ”Lumea” fiind SecUSRiștii: era “fără penali în funcţii publice” al lor.

Au numit-o cei de la PSD pe avocata-deputat Laura Vicol în funcția de președinte al Comsiei Juridice din Camera Deputaților. Și, pac, la războiu’ – se porniră atârnătorii de clanţe din presă, goarnele procurorilor cu epoleți de SRI pe sub surtuc! Că ”avocata interlopilor”, că sula și prefectura, ”statul de drept… Nu uitaţi că deontologii ăştia din presă se încordau în limbă acum şapte ani să ne facă Cabinetul Doi la Cotroceni. Azi au schimbat limbile.

Aşa că nu puneți botul la larma lor: e doar dublă măsură.

Iar se confundă dreptul la apărare cu fapta.

Având o gândire de asesori populari și ideologie de troțkiști, SecUSRiștii nu cred în dreptul egal la apărare al tuturor cetățenilor și bagă dume publice prin ”gazetele” tăpălingeblidelor și pantozzilor de presă.

Stelian Ion care îl apăra pe Radu Mazăre că a devalizat Constanța cum a vrut el, nu este ”avocatul mafioților”, ci doar individul care nu a fost lăsat să facă ”reforma”.

Numai așa se vede că SecUSR este doar o altă oficină de dihănii organizate într-un partid doar pentru interes personal.

Mai schimbați placa, bă! Și nu ni-l mai arătați ca pe ”salvare” pe nepotul Vulpii (Cioloş), individ târât prin politică de la Funar, Năstase, Tăriceanu, Băsescu, Gorghiu și Blaga…

”Ah”, am fost întrebat: ”deci ți se pare OK cum duduița se făcea preș în fața gangsterilor? Sau nu ai apucat sa citesti stenogramele?” (că tăpălingeblidele de presă au întotdeauna acces la stenograme – că de aceea sunt goarnele procurorilor cu stele SRI sub robă; fix așa se face jurnalism, citind ce ni se dă prin Ordin de Zi pe Unitate). ”Merită, zău!”

Am citit. Și mi se pare extrem de ok ca oricine să aibă acces la apărare. Este un drept constituțional. Nici măcar discuție despre moralitate nu încape aici, ci poate invers, despre ce au în cap cei care refuză un drept și dau vina pe unul care-și face meseria. Sincer, am fost şi sunt siderat să am această discuție…

Pentru că, un avocat are dreptul să cunoască tot ce-i face clientul. Și nu mi se pare ok că iar primește Unitatea Militară de Presă a atârnătorilor de clanţe din mass media informații confidențiale din dosar. Să nu confundăm relația avocat-client cu normele de moralitate.

Întrebarea este (și își așteaptă un răspuns): avocatul lor, al mafioților din Constanţa, adoptat de-al SecUSRiștilor, Stelian Ion, este mai ok ca avocatul celorlalți, al celorlalţi mafioți (Laura Vicol)? Sau ”diferența” o dă faptul că stenogramele discuțiilor lui Stelian Ion – și cum îi spunea ce să facă şi când Mazăre (clientul), nu au ”transpirat” către presa tăpălingeblidelor, să vedem cum stătea el ”preș” în fața mafiotului?

”Nu”, s-a insistat: ”mafioții rămân mafioți. Deci, cât de OK este ca unei astfel de dudui să i se dea ce i s-a dat? Concret, fara abureli! E OK sau nu e?”

Abureli, adicătelea!

Păi este la fel de OK pe cât de OK a fost să i se dea lui Stelu Ion ministeriatul Justiției. Dar atunci nu i-am văzut nici pe SecUSRiști și nici pe tăpălingeblidele de presă agitându-se şi nici pe #reziştii de Facebook. Și nici scoțând pe interval de la cei pe care-i servesc (și-i servesc cu ”material” confidential), materiale din stenogramele (relația avocat-client) discuțiilor din el și Mazăre.

Prin urmare, este mai deranjantă ipocrizia, care ipocrizie duce discuția înspre a se nega un drept și a lipi o acțiune ”economică” de presupuse fapte reprobabile.

Dar pe mine unul nu mă miră: tot alde tăpălingeblidele de presă și șoicacii de presă au fost la originea unei alte deformări informaționale, ”Cazul Gazeta”, prin care au nenorocit, timp de 11 ani, niște oameni, jurnaliști și familiile lor, și încă nu i-am văzut plătind. Așa cum merită ca niște borfași informaționali ce sunt.

Prin urmare, în acest caz avem: IPOCRIZIE, DUBLĂ MĂSURĂ, LIPSĂ DE MĂSURĂ, BÂRNA DIN PROPRIUL OCHI, IDEOLOGIE TROȚKISTĂ, MENTALITATE DE ASESORI POPULARI.

G4Media.ro, Europa Liberă, Spotmedia.ro sunt doar infiltrații noștri din mass media (informatori de presă, nu formatori), simple goarne care mimează deontologie. Erau niște nimeni în drum (ce-i pe mine, și-n dulap, când mă-mbrac, zici că mă mut), azi sunt ”patroni” (mai degrabă, poltroni) de presă.

Ca să îl citez pe băiatul acela cu fruntea căzută peste față și care mimează deontologie: ”Așa începe capturarea unui stat eșuat. Prin onorabilizarea avocaților crimei organizate, puși să facă legea.”

Cum vă ziceam: borfașii ”lor” sunt mai onorabili ca ai ”celorlați”.

Hai, în spumele mării!

Și, gata”ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 1 hour Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 2 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 16 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 23 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 2 days In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 2 days Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 2 days In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 3 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 3 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE