Din oras

Ondina, actrita de la Cluj cu zambet de soare care vrea sa cucereasca Hollywoodul cu povestile Europei de Est

A plecat la New York la cateva ore dupa ce a absolvit actoria cu nota 10, a fost imaginea Origins si a jucat in Men in Black 3. Clujeanca Ondina Frate a facut de curand si urmatorul pas in afirmarea la Hollywood: si-a infiintat o companie de productie. Tanara isi va realiza astfel primul film, “Flags Cut in the Middle”, dupa care vrea sa produca filme din toata lumea, in special din estul Europei. Asta pentru ca “povestile din estul Europei sunt necunoscute pentru oamenii din America si sunt povesti adevarate care trebuie spuse”.

Dupa o experienta de sase ani in lumea filmului american, Ondina este convinsa ca cinematografia romaneasca trebuie aratata si promovata in Hollywood pentru ca “true stories” (povestile adevarate) o sa invinga intotdeauna “Hollywood stories” (povestile de la Hollywood).

“Am scris un scenariu de film numit „Flags Cut in the Middle” (Steaguri taiate in mijloc) si am vrut neaparat sa il produc. Ca sa produci un film in USA trebuie sa ai o companie de productie care vrea sa produca filmul. Cea mai buna optiune e sa iti infiintezi tu propria companie de productie pentru ca atunci iti poti face propriile proiecte si in special poti produce proiecte in care crezi. Asa s-a nascut “World Independent Films”, companie de productie cu care imi doresc sa aduc filme internationale in USA”, povesteste actrita, pentru Ziar de Cluj.

Partenerul sau de afaceri este Alex Goldblum. Despre alegerea numelui companiei, tanara spune ca “mi s-a parut ca merge cu ceea ce vrea compania mea sa faca si anume sa produca filme noi si independente de la diferiti oameni de film internationali”.

“Imi doresc foarte mult ca WIF sa produca filme din toata lumea, in special din estul Europei. Asta pentru ca povestile din estul Europei sunt necunoscute pentru oamenii din America si sunt povesti adevarate care trebuie spuse. De asemenea, sunt foarte interesata ca sa aduc scenarii de film despre diferite subiecte care nu se intampla neaparat in Statele Unite. Procesul de a produce un film este foarte lung, costisitor si necesita enorm de multa munca, iar la final poti doar spera ca filmul va avea succes. Cateodata filme la care nu te astepti pot avea un succes foarte mare. Asta pentru ca, in fiecare an, domeniul de interes este altul”, explica ea.

In privinta filmului al carui scenariu si regie le semneaza, Ondina marturiseste ca este vorba despre natalia Georgescu, o tanara din estul Europei care emigreaza ilegal in Statele Unite in speranta de a gasi “visul american”.

Pe langa ea, in realizarea filmului mai este implicata o romanca, insa aceasta nu vrea sa i se publice numele. Restul echipei este formata din americani.

“Imi doresc sa trimit filmul atat la festivaluri internationale,  cat si la cele din USA”, spune ea.

Pentru strangerea celor 5.000 de dolari de care are nevoie pentru film, Ondina Frate a demarat o campanie pe platforma de fundrising kickstarter.com, iar cei care vor sa dea o mana de ajutor pot accesa aici.

Tanara este clujeanca, a copilarit pe strada Muncitorilor si a plecat in SUA in 2008, la cateva ore dupa absolvirea cu 10 a  Universitatii de Arta Teatrala din Targu Mures. A participat la campanii de publicitate si a jucat pe scene de teatru de la New York. Ondina a lucrat cu cei de la The Living Theatre si a avut-o ca indrumatoare chiar pe fondatoarea acestui grup teatral, faimoasa Judith Malina (cunoscuta si prin rolurile sale in filmul „Familia Adams” si serialul „Clanul Soprano”). Mai mult, clujeanca a primit si o bursa partiala de studiu la una dintre cele mai apreciate scoli de actorie ale metropolei, Atlantic Acting Scool.

Din portofoliul sau mai face parte faptul ca a fost selectata pentru a fi imaginea Origins, o companie de cosmetic natural faimoasa in SUA  si avut un „featured”, o titulatura care inseamna mai putin decat un rol principal si mai mult decat o simpla figuratie in „Men in Black 3”, in rolul cantaretei Nico din anii ‘60, Nico & The Velvet Underground.

“Clujul imi lipseste in fiecare zi, mai ales energia din Cluj, familia si prietenii mei. Deocamdata sunt in New York ca sa lucrez la „Flags Cut in the Middle” dupa care cred ca voi face post productia in Los Angeles. Sper sa vizitez Clujul in curand pentru ca se intampla foarte multe evenimente culturale pe care as vrea sa le vad”, marturiseste ea.

Ondina urmareste toate filmele noi romanesti pentru ca ii plac mult povestile si crede in cinematografia autohtona.

“Mi-as dori o colaborare cu un regizor roman si chiar sa filmez sau sa produc un film romanesc. Cu World Independent Films sper sa deschid noi porti ale cinematografiei romanesti in Statele Unite. Cred ca cinematografia romaneasca trebuie aratata si promovata in Hollywood pentru ca “true stories” (povestile adevarate) o sa invinga intotdeauna “Hollywood stories”(povestile de la Hollywood)”, conchide tanara clujeanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *