Jos palaria

Olimpică la șapte ani

Scris de 903

Alma Păsculescu este elevă la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca și, deși are numai 7 ani, a participat la olimpiadă la categoria de 9-11 ani și este singura din România care s-a calificat în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză.

Concursul a avut 3 probe: reading, writing și listening, iar la toate a obținut punctaj maxim.

După ce s-a clasat pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, categoria 9-11 ani, cu punctaj maxim, în data de 8 aprilie Alma a participat la  semifinala internațională. La semifinală au concurat 1636 de copii din peste 50 de țări.

Și în această etapă a a reușit performanța de a obține punctajul maxim (singura din România) și s-a calificat direct la finala mondială, sărind peste etapa Regional Qualifiers, alături de alți 22 de copii din diferite țări.

”Au fost mai mulți copii din România, dar ea a fost singura care s-a calificat la finala mondială, care va avea loc săptămâna aceasta la Roma. Suntem «pe picior» de a ne face bagajele”, a relatat, pentru monitorulcj.ro, Mihaela Păsculescu, mama Almei.

Finaliștii Olimpiadei de Limba Engleză – HIPPO

Alma a învățat limba engleză la nivel foarte ridicat, iar totul a început de la dorința părinților de a-i da un „boost” încă de când era mică. Având în vedere că Alma are o bunică, dar și alte rude, în America, părinții s-au gândit că i-ar fi de folos să știe limba engleză chiar la nivelul unei limbi materne.

”Ne-am gândit că va merge în America. N-am vrut să vorbească doar cu verișorii și să nu înțeleagă nimic din ce vorbesc ceilalți. Astfel, părinții au încercat să o obișnuiască pe Alma cu limba engleză încă de când s-a născut. Pe lângă efortul părinților, în spatele succesului stă multă muncă depusă de Alma, care a reușit să citească în limba engleză încă de la vârsta de 4 ani și jumătate. Ea citește foarte mult și scrie. De acolo a pornit totul. Engleza pentru ea e limba maternă, dar cu multă muncă în spate. Ea la 4 ani și jumătate citea deja în engleză.”

Când a participat la olimpiadă, Alma nu a avut nicio emoție, ne spune mama sa: „La vârsta aceasta ea nu a simțit că e ceva foarte greu. Nici măcar când s-a bucurat de reușită nu știa exact ce înseamnă că merge la o finală mondială.”

 • Finala va avea loc în această săptămână la Roma, Italia, în perioada 28-30 septembrie 2022. Alma va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Engleza, HIPPO, la grupa de vârstă 9-11 ani, făcând parte din cei 183 de copii care s-au calificat la finala mondială, din 67.750 de participanți, din peste 50 de țări.
 • La finala mondială de la Roma, candidații vor susține GATEHOUSE AWARDS exam, care va include cele patru abilități: Reading, Writing, Listening și Speaking.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 5 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 7 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 8 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 9 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 9 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 22 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE