In vizor

Oferta de la Michelangelo pentru un spital clujean: pulpe stricate, impanate cu ace de seringa

Ororile dezvaluite de cercetarile DIICOT despre activitatea retelei mafiote condusa de patronii firmei clujene Michelangelo continua. Un spital din Cluj si unul din Neamt au fost printre destinatarii produselor din carne stricata si injectata, conform evz.ro

Reteaua din „Dosarul Carnii” care aducea produse de carmangerie alterate din afara granitelor tarii, intocmea facturi si documente false si ajungea prin patru firme-tampon intre importatori si Sc Michelangelo SRLCluj-Napoca isi intinde tentaculele si mai departe, potrivit evz.ro care mentioneaza mari distribuitori precum Geda Com Iasi, Medasimpex SRL Piatra Neamt, A& O Maritime Trading Constanta si Bonvi Impex Satu Mare, unde este actionar Horatiu Bonea, consilierul europarlamentarului liberal Ovidiu Silaghi. Castigurile ajungea in final la capii gruparii, cei doi patroni de la Michelangelo. Evaziunea fiscala a creat un prejudiciu estimat pana acum la 15 milioane de euro. 

O parte din produsele alterate au ajuns si in spitale, iar doua dintre acestea sunt din Cluj-Napoca si din Piatra Neamt. 

“Ce carne ne-ai trimis? Oasele sunt rupte si vinete. Carnea avea urme de injectare. Au uitat si ace de seringa in pulpele stricate”, spune unul dintre administratorii spitalelor, intr-o interceptare telefonica. 

Furnizorul a dat inapoi: “De la noi a plecat bine!”. 

Totusi, potrivit sursei citate, administratorii spitalelor au returnat carnea stricata firmei care a incercat sa le-o „plaseze”. 

Infractorii aveau sprijinul unor functionari publici precum Cristian Nicula, directorul Comisariatului Regional al Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Cluj, Mircea Olimpiu Lucaciu, seful Serviciului Inspectii de la Directia Sanitar Veterinara Cluj si medicul veterinar Ionel Ghit, din aceeasi insititutie. In acest fel, membrii retei aveam mereu avize sanitare la zi, iar inainte de controale erau anuntati sa isi ascunda marfa stricata.  

„In urma actiunii DIICOT, jumatate din marfa avuta la vanzare de Michelangelo a fost dusa direct la Protan, pentru incinerare. Nici macar nu au retinut o probă pentru analiza”, au mai spus sursele publicatiei citate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *