Cooltura

Ocolul Pământului, aşa cum l-a văzut Gheorghe Bejan

Un bucovinean fascinat de literatura ştiinţifico-fantastică, în care a mocnit timp de 6 decenii un foc al literelor şi cuvintelor îşi transpune într-o carte trăirile, amintirile, emoţiile şi pasiunea pentru călătorii.

„Visul a fost îndeplinit. Am călătorit 4 luni pe mare şi am văzut aproape tot pământul. Fotografiile, filmele despre locurile vizitate ne-au pregătit pentru călătorie, dar realitatea e mult mai tulburătoare. Când ajungi în mijlocul peisajului sau în faţa unui monument, clădire, simţi cum inima-ţi bate mai puternic, sufletul şi corpul îţi vibrează. Am fost emoţionat până la lacrimi în unele locuri vizitate. Nimic nu se compară cu prezenţa în locul dorit.
Împlinirea sufletească, satisfacţia, mulţumirea ne-a transformat din călători pasionaţi în călători dependenţi.
Măreţia, frumuseţea Pământului şi ale realizărilor omului fac orice călătorie un moment de înălţare şi satisfacţie care rămâne veşnic în noi şi care ne îndeamnă să repetăm minunata aventură.
Vă îndemnăm, dragi cititori, să nu staţi acasă. CĂLĂTORIŢI!”, este mesajul lui Gheorghe Bejan.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Editura Școala Ardeleană organizează lansarea volumului, iar despre carte și autor vor vorbi Sorina Stanca, Lucian Cristea și Vasile George Dâncu.

Gheorghe Bejan s-a născut în 1949, în comuna Suharău, judeţul Botoşani, la graniţa cu Ucraina. În 1960, a ajuns în Bucureşti. A început să scrie încă din şcoală, fiind fascinat de literatura ştiinţifico-fantastică. Căsătoria şi grijile zilnice au întrerupt această pasiune. În 2010, după o vizită la casa lui Pablo Neruda, inspiraţia a revenit şi a scris poezii. În 2014, a publicat primul volum de poezii, Să mori rănit de dragoste târzie.

Evenimentul va avea loc vineri, 20 ianuarie 2017, ora 17.00, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanților 104).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *