Editorial

OARE CÂT DE GREA E COROANA PROSTIEI?

Scris de 706

Coroana imperială de stat, pe care a purtat-o regina Elisabeta a II-a, cântărește 1,06 kilograme.

În 2018, regina a glumit despre cât de grea se simțea coroana pe cap. „Nu poți privi în jos pentru a citi discursul, trebuie să ridici discursul, pentru că, dacă ai privi în jos, ți-ar rupe gâtul”.

N-o fi ușor să porți 1,06 kilograme de coroană, dar nici conducătorilor noștri nu cred că le e ușor, cu atâtea greutăți pe cap și pe umeri.

Nu vreau să mă gândesc cât de grea e coroana incompetenței. Cât de apăsătoare trebuie să fie coroana imposturii. De coroana prostiei nici nu mai vorbesc, că mulți politicieni au probleme cu gâtul și cu spatele de la ea.

Vă dați seama ce greutate inumană e în cârca lui Klaus Iohannis? Cum poartă el pe umeri, precum un Atlas modern, toate problemele românilor. Președintele e atât de gârbovit de necazuri, că va trebui să-i plătim tratament la spate când își încheie mandatul. Păi ce sunt cele 1,06 kilograme ale coroanei reginei, pe lângă tonele de pe umerii lui Klaus Iohannis? Voi credeți că e ușor să cari atâtea probleme în spate și să le ignori imperial?

Și nu că le ignori, dar și să taci regal. Aici cred că s-a inspirat Klaus Iohannis de la Elisabeta a II-a. Regina s-a remarcat printr-o tăcere care a inspirat putere, în cei 70 de ani de domnie. Klaus Iohannis s-a remarcat prin tăcere și atât.

Nici lui Nicolae Ciucă nu cred că îi e ușor, cu presiunea din ultima vreme de pe umerii lui. Mă gâdesc că e extrem de dificil să duci tonele de rușine a unei suspiciuni de plagiat. Sau poate rușinea domnului Ciucă e mai ușoară decât la oamenii de bun simț. Poate Nicolae Ciucă poartă pe umeri doar câteva grame de rușine, pe care oricum i le-a șters un lingău din anturaj.

Dar oare ce o fi pe capul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei? Numa’ el știe cât de greu atârnă tonele de incompetență, în perioada asta de criză energetică. 1.06 kilograme de coroană? Haha, ce bună glumă!

Săracu’ Sorin Cîmpeanu, ce dificil trebuie să-i fie și lui, cu greutatea noilor legi ale Educației pe cap. Chiar nu cred că e ușor pentru ministrul Educației, să poarte presiunea de a da legi ca să-și scape șeful de suspiciunea de plagiat.

Cu toate că avem un război în vecini, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu pare să aibă o coroană grea. Ideea e să nu ne panicăm, că domnul Dîncu e pă treabă, ne ține spatele.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pare că a scăpat de greutatea pandemiei, iar acum se distrează cu greutățile mici. Mai cheamă lumea de urgență să-și ia pastilele de iod, mai spune că, dacă ne ajută Dumnezeu, vom avea spitale regionale, chestii din astea minore, de om fără probleme.

Marcel Ciolacu așteaptă să preia de la Nicolae Ciucă greutatea inumană a coroanei de prim-ministru, în luna mai, anul viitor. Liderul PSD e atât de hotărât să poarte cu responsabilitate problemele românilor, încât își întărește de pe acum gâtul și spatele. Abia așteaptă să ne salveze, e fiert pe problemele țării, vă zic!

Cei mai relaxați sunt ăia de la UDMR, USR, REPER și care or mai fi. Nu există coroană suficient de ușoară pentru ei.

La final, sper să nu ne trezim cu toții cu o coroană de AUR.ULTIMA ORĂ

 • Acum 49 mins Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 4 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 4 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 5 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 6 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 7 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 7 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 18 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE