Editorial

OARE CÂT DE GREA E COROANA PROSTIEI?

Scris de 1157

Coroana imperială de stat, pe care a purtat-o regina Elisabeta a II-a, cântărește 1,06 kilograme.

În 2018, regina a glumit despre cât de grea se simțea coroana pe cap. „Nu poți privi în jos pentru a citi discursul, trebuie să ridici discursul, pentru că, dacă ai privi în jos, ți-ar rupe gâtul”.

N-o fi ușor să porți 1,06 kilograme de coroană, dar nici conducătorilor noștri nu cred că le e ușor, cu atâtea greutăți pe cap și pe umeri.

Nu vreau să mă gândesc cât de grea e coroana incompetenței. Cât de apăsătoare trebuie să fie coroana imposturii. De coroana prostiei nici nu mai vorbesc, că mulți politicieni au probleme cu gâtul și cu spatele de la ea.

Vă dați seama ce greutate inumană e în cârca lui Klaus Iohannis? Cum poartă el pe umeri, precum un Atlas modern, toate problemele românilor. Președintele e atât de gârbovit de necazuri, că va trebui să-i plătim tratament la spate când își încheie mandatul. Păi ce sunt cele 1,06 kilograme ale coroanei reginei, pe lângă tonele de pe umerii lui Klaus Iohannis? Voi credeți că e ușor să cari atâtea probleme în spate și să le ignori imperial?

Și nu că le ignori, dar și să taci regal. Aici cred că s-a inspirat Klaus Iohannis de la Elisabeta a II-a. Regina s-a remarcat printr-o tăcere care a inspirat putere, în cei 70 de ani de domnie. Klaus Iohannis s-a remarcat prin tăcere și atât.

Nici lui Nicolae Ciucă nu cred că îi e ușor, cu presiunea din ultima vreme de pe umerii lui. Mă gâdesc că e extrem de dificil să duci tonele de rușine a unei suspiciuni de plagiat. Sau poate rușinea domnului Ciucă e mai ușoară decât la oamenii de bun simț. Poate Nicolae Ciucă poartă pe umeri doar câteva grame de rușine, pe care oricum i le-a șters un lingău din anturaj.

Dar oare ce o fi pe capul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei? Numa’ el știe cât de greu atârnă tonele de incompetență, în perioada asta de criză energetică. 1.06 kilograme de coroană? Haha, ce bună glumă!

Săracu’ Sorin Cîmpeanu, ce dificil trebuie să-i fie și lui, cu greutatea noilor legi ale Educației pe cap. Chiar nu cred că e ușor pentru ministrul Educației, să poarte presiunea de a da legi ca să-și scape șeful de suspiciunea de plagiat.

Cu toate că avem un război în vecini, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu pare să aibă o coroană grea. Ideea e să nu ne panicăm, că domnul Dîncu e pă treabă, ne ține spatele.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pare că a scăpat de greutatea pandemiei, iar acum se distrează cu greutățile mici. Mai cheamă lumea de urgență să-și ia pastilele de iod, mai spune că, dacă ne ajută Dumnezeu, vom avea spitale regionale, chestii din astea minore, de om fără probleme.

Marcel Ciolacu așteaptă să preia de la Nicolae Ciucă greutatea inumană a coroanei de prim-ministru, în luna mai, anul viitor. Liderul PSD e atât de hotărât să poarte cu responsabilitate problemele românilor, încât își întărește de pe acum gâtul și spatele. Abia așteaptă să ne salveze, e fiert pe problemele țării, vă zic!

Cei mai relaxați sunt ăia de la UDMR, USR, REPER și care or mai fi. Nu există coroană suficient de ușoară pentru ei.

La final, sper să nu ne trezim cu toții cu o coroană de AUR.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 3 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 3 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 4 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 4 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 6 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 7 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 7 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 8 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției