Din oras

O studenta frumoasa de la Cluj ar putea fi imaginea unei sectiuni la World Conference on Youth 2014

Adela-Ioana Moldovan, studenta la UTCN, este intre primii pe lista de candidati la titlul de Ambasador al sectiunii de Sport, Cultura si Recreere a evenimentului World Conference on Youth 2014 care va avea loc in Sri Lanka. 

La aceasta sectiune s-au inscris 9 tineri din intreaga lume, insa doar unul va merge mai departe. Ioana este acum pe locul doi, dupa un tanar din Vietnam. 

“Am aflat de la un prieten de aceasta conferinta si mi s-a parut o oportunitate minunata, care ar putea avea un important cuvant de spus in dezvoltarea mea personala si profesionala, intrucat reuneste tineri de pe intreg mapamondul, fiecare cu idei si aspiratii diferite, si astfel cu totii avem sansa sa „imprumutam” din conceptiile celorlalti si sa evoluam”, a declarat clujeanca. 

“Azi este ultima zi de concurs, si din pacate sunt pe locul doi. As fi foarte recunoscatoare daca clujenii si prietenii mei s-ar mobiliza si as reusi sa schimb clasamentul”, a adaugat ea. 

Pe langa cei care vor fi selectati sa fie imaginea conferintei, 7 tineri din cadrul a 7 sectiuni diferite, una din ele fiind cea la care a aplicat Ioana Moldovan, vor mai fi alti delegati internationali din cadrul conducerilor organizatiilor internationale de tineret, tineri din tari marginalizate, delegati ai tarii gazde si altii, ei primind deja rezultatele oficiale in urma cu cateva zile. 

“Printre acestia se numara un singur roman si sper ca eu sa fiu a doua si impreuna sa le demonstram oamenilor cat suntem de creativi si sa ii molipsim cu dorinta noastra de cunoastere”, a explicat studenta. 

Daca va castiga, politehnista de la Cluj va aparea pe materialele promotionale si pe pliantele oferite acolo, iar in plus, va avea sansa sa participe in calitate de observator la intreaga conferinta. 

“Mi se pare o oportunitate foarte buna de a ma dezvolta ca individ intr-un mediu total necunoscut, interactionand cu persoane noi, facand fata unor noi provocari. Mi-ar placea ca oamenii sa aprecieze determinarea mea si sa ma sustina in decizia de a merge in Sri Lanka”, a marturisit ea. 

Adela-Ioana Moldovan vine din Bistrita, este studenta in ultimul an la profilul Masuratori Terestre si Cadrastru a Facultatii de Constructii a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) si locuieste in camin. 

“Clujul este, fara indoiala, unul dintre orasele mele preferate, cel pe care de multa vreme il numesc „acasa”.  Chiar daca aceasta e o decizie foarte grea, intentionez sa aplic la un master in Danemarca. Imi doresc sa depasesc granitele tarii pentru ca vreau sa descopar ce imi pot oferi alte medii universitare si alte tari”, a mai spus ea. 

Frumoasa de la Cluj poate fi votata inca pe site-ul evenimentului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *