Din oras

O stație de metrou din Mănăștur, la doar 10 metri de un bloc de locuințe

Clujenii unui bloc din Mănăștur sunt îngrijorați că o stație a viitorului metrou clujean este preconizat a fi realizată la doar 10 metri de blocul în care locuiesc.

„Țărușul din imagine indică stația de metrou Mănăștur. Iar azi, mănășturenii de pe str. Primăverii vin la Consiliul Local, îngrijorați că stația e la doar 2m de blocul lor de 10 etaje, construit în 1977, și care deja prezintă șubreziri la fundație. Au depus și o adresă la primărie prin februarie. După 3 luni, tot cu ea în brațe erau. Au fost și ieri la primărie. Și vin și azi”, dezvăluie pe grupul Clujul Civic activistul de mediu Szakacs Istvan.

În ritmul în care avansează lucrările la metrou, clujenii nu ar trebui să se îngrijoreze prea tare, acesta fiind un al proiect de-al primarului care nu se știe când va fi demarat cu adevărat. De altfel, Ministrul Investițiilor declara că proiectul metroului de la Cluj este cel mai întârziat proiect din PNRR, unde nu există nici contract de dirigenţie de şantier, făcând o comparaţia cu proiectul Magistralei M6 spre Otopeni, care este deja în stadiu de execuţie de 30%.

Ministrul Investiţiilor a precizat că la Cluj este ”acelaşi timp de infrastructură, dar suntem încă la stadiul în care nu avem contract de dirigenţie de şantier, nu avem o delimitare de şantier şi să înceapă săpăturile, deşi până la finlul acestui an ar trebui să avem execuţie de 50%.