Din oras

O propunere de PUZ pentru un nou ansamblu imobiliar pe str. Parâng arată deficiențele din zonă – „spațiul public – un spațiu al nimănui”

O propunere de PUZ, afișată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, arată disfuncționalitățile existente în cartierul Mănăștur, în zona străzii Parâng: „spațiul public – un spațiu al nimănui”, „utilizare proastă a punctelor gospodărești”, „garaje lipsite de orice preocupare pentru estetic”, „lipsa de grijă pentru folosirea mobilierului urban”, „spații publice lipsite de amenajări de calitate ridicată”, „dezinteres față de potențialul unor zone verzi existente”, „spații publice reziduale umplute cu deșeuri”, „alei improvizate bordate cu deșeuri și materiale de construcții aruncate necorespunzător”, „spații comerciale amplasate în construcții parazitare”.

Aceleași probleme, așadar, semnalate de Ziar de Cluj în repetate rânduri, în multe alte zone ale Clujului de 5 stele. Numai că acum sunt prezentate de către proiectanții unui Plan Urbanistic Zonal, de arhitecții de la TRANS-FORM S.R.L.

„Spațiul public este încă privit ca un spațiu al nimănui. Grija pentru acesta din partea cetățenilor a fost una scăzută. Acest lucru se reflectă în utilizarea proastă a punctelor gospodărești, în realizarea construcțiilor pentru garaje, lipsite de orice preocupare pentru estetic și folosirea mobilierului urban. Lipsa unor spații publice cu amenajări de calitate ridicată și folosirea potențialului unor zone verzi existente fac ca acest dezinteres să persiste la nivelul cartierului”, constată autorii documentației PUZ.

Planșa care arată aceste deficiențe urbane este datată 10 ianuarie 2019. Problemele sunt vechi și vor rămâne actuale, atâta timp cât Primăria se îngrijește de spațiul public numai în zona Centrală sau pe anumite străduțe izolate, cu proiecte pilot, care asigură doar maximă vizibilitate electorală.

Rămâne ca privații de la GEROMED DELTA S.A. să reamenajeze zona, cu ce altceva decât cu un nou bloc P+9, cu două corpuri de clădire!? În zona străzii Parâng, în vecinătatea „La Terenuri”, un nou bloc era, de altfel, necesar. Parkinguri sunt suficiente, iar locurile de parcare de pe străzile Mehedinți și Parâng stau neocupate, în așteptarea noilor riverani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *