Vocea ta

O profesoară pensionară cere despăgubiri în valoare de 20 000 de lei Centrului Interservisan, după ce a căzut și și-a rupt mâna, din cauza trotuarului accidentat

Adina Pora, profesoară aflată la pensie, cere despăgubiri în valoare de 20 000 de lei Centrului Medico-Chirurgical Interservisan pentru daunele și pentru suferințele produse în urma unei leziuni traumatice. În luna august, Adina Pora, condusă de o infirmieră din clădirea Interservisan (din Gheorgheni) în clădirea Novia (care aparține de Interservisan și se află în imediata vecinătate), s-a dezechilibrat și a căzut, din cauza trotuarului accidentat, fracturându-și o mână:

„În 18 august m-am dus la Dermatologie la Interservisan, în Gheorgheni, pentru a doua sau a treia ședință de îndepărtare a verucilor cu azot. Eu practic am fost chemată în acea zi. Doamna doctor Filip nu era în  cabinetul în care făcea de obicei consultațiile, ci era în a doua clădire a Interservisan-ului, Novia, unde așteptau foarte mulți pacienți. 

Am fost condusă de către o infirmieră spre cabinetul de Dermatologie și, la colțul clădirii, între Interservisan și porțiunea care urma să ne ducă spre intrarea la Novia, terminându-se brusc asfaltul, am căzut puternic, m-am dezechilibrat, fiind și o groapă în asfalt și existând două borduri care nu se vedeau din cauza luminozității (bătea soarele foarte tare).

Pe moment am simțit o durere puternică, mi s-au julit ochelarii și infirmiera care mă însoțea, și care era cu 2-3 metri înaintea mea, m-a dus, m-am spălat pe față, s-a ocupat de mine și m-a ridicat de jos domnul administrator al clădirii Interservisan.

Pe moment nu mi-am dat seama, dar a început mâna să se umfle, inelul de pe deget începuse să îmi stranguleze degetul, încât cu greu l-am putut elibera a doua zi acasă și mâna s-a necrozat, dar  am așteptat până la ora 3 după-masa când a intrat de serviciu domnul doctor Baciu Bogdan, medic ortoped, ca să mă vadă. În urma radiografiei făcute a constatat o fisură și mi-a recomandat o orteză.

Am fost cu mâna imobilizată din 18 august până în 4 septembrie, când am fost din nou la control, dar de data aceasta la domnul doctor Tomoaie care, la vederea radiografiei făcute în data de 18, mi-a spus că mâna este ruptă, nu fisurată, și mi-a recomandat să port orteză încă 20 de zile; fiind tardivă treaba, nu mi-a pus ghips. Eu numai în 4 septembrie am aflat că e fractură, deci primul medic mi-a pus diagnosticul greșit în urma radiografiei.

În data de 22 august, eu am fost la Medicină Legală, unde mi s-a eliberat un certificat medico-legal și am anexat copia după certificatul medico-legal, plus toate chitanțele din data de 18, în valoare de 909 lei (medicii ortopezi m-au taxat pentru serviciile lor), le-am pus la dosar și sunt la ei. Am cerut despăgubire de la Interservisan, cu menționarea ca să se remedieze, la recomandarea doamnei contabile de la Interservisan care a spus că trebuie să fac o reclamație către ei și ei să o înainteze către Primărie pentru că terenul acela, unde orice vârstnic se poate accidenta, este al Primăriei și este defect de construcție. Așa au tras ei concluzia.

Pentru daune și pentru suferința produsă (pentru că eu am suferit foarte multe, eu practic nu am putut nici măcar să mă îngrijesc, pentru că aveam mâna defectă și cu dureri, am cerut 20 000 de lei despăgubire de la Interservisan. Încă aștept răspuns de la Interservisan, am depus dosarul la ei.

După ce i-am explicat situația directorul Teofil Pop, dânsul m-a întrebat destul de răstit că: „Ce vreau?” Am spus că vreau despăgubire 20 000 de lei pentru suferința îndurată în această perioadă și pentru a fi învățătură de minte, să nu mai pățească și alții, și constructorul să își facă datoria cum trebuie.

O am și martoră pe doamna infirmieră și pe domnul administrator al clădirii, care m-a ajutat atunci când s-a întâmplat.

Eu m-am dus acolo întreagă, pentru altceva, și am plecat cu mâna ruptă! 

Și serviciul de radiologie are foarte multe de renovat pentru că aparatura este veche, nici coșurile de gunoi de pe coridoare nu funcționează, pedala nu funcționează și trebuie să pui mana. Asta e igienă? Au o suta de mii de diplome și de premii de excelență. Petru ce?! Nu pentru oameni e această clinică? Nu totul este banul, serviciile radiologice lasă de dorit!”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Adina Pora. 

Ziar de Cluj i-a solicitat în scris proprietarului Centrului Medico-Chirurgical, prof. univ. dr. Teofil Pop, punctul de vedere privind această reclamație, întrebându-l și cum intenționează să răspundă sesizării adresate către Interservisan de Adina Pora. Am încercat să îl contactăm și telefonic pe prof. Teofil Pop, pe unul dintre numerele de telefon ale Interservisan, însă o reprezentantă a clinicii ne-a informat că Teofil Pop este momentan în concediu, putând fi găsit doar de luni.

Ziar de Cluj a sunat și la Biroul Juridic al Interservisan, reprezentantul acestui birou refuzând să ne ofere o declarație oficială. Ne-a spus, totuși, neoficial, că Adina Pora a fost pe domeniul public atunci când a căzut, că nu a căzut în Centrul Interservisan, că reclamația a fost primită de către Centrul Medico-Chirurgical și că astăzi răspunsul la sesizare îi va fi trimis Adinei Pora în scris, prin poștă, acesta fiind confidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *