Eveniment

O pisica a devenit alinarea pacientilor intr-un spital din Noua Zeelanda

Pacientii unui spital din Noua Zeelanda au gasit putina alinarea in compania unei feline. O zi pe saptamana, Fergusson o pisica din rasa Maine Coon, este adusa de stapana la spital, pentru a le tine companie pacientilor.

Terapia cu animale poate fi cel mai bun remediu pentru pacientii suferinzi, iar o femeie din Noua Zeelanda sper sa sa o transforme intr-o metoda tot mai populara. Asa ca a renuntat sa isi mai animalul de companie la concursuri de pisici si a decis sa o ia cu ea in spital, unde, timp de o zi, pisica ii face pe pacienti sa mai uite de dureri.

Fergusson, o pisica de culoare portocalie, cu pete alba, face parte din rasa Maine Coon, cunoscuta ca o rasa jucausa si foarte prietenoasa. Felina cantareste 10 kilograma si jumatate si este plimbata de stapana ei intr-un carucior, special creat pentru ea.

Fergusson este o pisica folosita in terapie asistata. Daca pacientii sunt legati la aparate, ea vine si se aseaza pe genunchiul lor. De obicei, mergem la pacienti in varsta, dar daca doctorii ne cer, vizitam si alti pacienti. Multi ne vad pe coridor si intreaba de pisica” a povestit stapana pisicii, Gil Ballard, pentru Daily Mail.

Ideea i-a venit dupa o discutie cu un prieten, care a indrumat-o spre terapie asistata cu animale.”Cred ca este cea mai fotografiata pisica, in Hamilton, unde locuim. Toata lumea scoate telefoanele sa ii faca poza. E placuta si docila” a mai adaugat Gill Ballard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *