De cartier

O parte din curtea școlii Liceului Eugen Pora, scoasă la vânzare. Se vor trezi elevii cu un bloc în loc de teren de sport?

Scris de 785

Liceul Eugen Pora din Mănăștur pierde o parte importantă din terenul din curtea școlii, în urma unei retrocedări. De parcă nu era de ajuns că cele câteva sute de elevi care învață la acest liceu nu au o sală de sport, acum există riscul să se construiască un bloc sau orice altă construcție în curtea școlii. 

Liceul Eugen Pora se află, alături de zeci de școli din municipiu, pe lista neagră a retrocedărilor. O suprafață de 1023 mp din terenul școlii a fost restituită unor persoane fizice. După ce a fost montat și un panou în curte care anunța că se vinde teren, unii părinți au intrat în panică. Oamenii se tem că proprietarul actual va construi un bloc chiar în curtea școlii și se va pierde o bună parte din terenul folosit de elevi.

“Ce poziție adoptă Primăria în legătură cu liceul Pora din Mănăștur? De câteva zile este un panou cu vânzare teren, adică jumătate din curtea școlii este scoasă spre vânzare. Totuși e o școală, sute de copii învață acolo nu au sală de sport. Nu se consideră ceva de interes local major?! Să insiste Primăria să îl despăgubească pe proprietar. Ne trezim cu un bloc în curtea școlii”, a spus recent Simona P, o mămică, la o emisiune radio unde a participat un reprezentat al Primăriei.

Conducerea școlii spune că nu au fost anunțați că s-ar vinde terenul, dar nici nu este treaba lor din moment ce Primăria a împroprietărit pe cineva. Directorul liceului nu dă doi bani pe posibilele efecte ale acestei retrocedări. 

“Eu nu am văzut niciun afiș, dar nu Primăria îl pune în vânzare, acolo este un proprietar. Eu nu știu dacă în mediul online îl pun în vânzare sau în ziare. Proprietarul nu are nicio obligație să mă informeze. Primăria a împroprietărit pe cineva acolo și el poate să facă ce vrea pe terenul lui. Eu nu am fost anunțată că se vinde”, a declarat directorul Liceului Eugen Pora, Dorina Borza, pentru Cluj 100%. 

Terenul din curtea Liceului Eugen Pora a fost retrocedat în urmă cu câțiva ani, fiind parte dintr-un imobil a cărui suprafață totală ajunge la 1.066 mp. 

“Prin sentința civilă nr.319/F/2010 a Tribunalului Cluj, respectiv Decizia civilă nr.212/A/2010 a Curții de Apel Cluj și Decizia nr.4725/02.06.2011 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost restituită o suprafață de 1023 mp. din curtea Liceului Eugen Pora, în baza legilor proprietății, fiind identificată ca parte din imobilul cu nr. cadastral 285546, în suprafață totală de 1066 mp, întăbulat în CF nr.285546, cu drept de proprietate în favoarea revendicatorilor, persoane fizice”, au transmis reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Reprezentanții Primăriei au refuzat să spună ce se va întâmpla în continuare cu terenul retrocedat din curtea liceului sau dacă vor încerca să îl despăgubească pe proprietar ca acesta să nu vândă.

 

 

 

Sursa foto: FlickrULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE