Din oras

O nouă strigare pentru demolarea clădirilor ilegale din Cluj-Napoca. Contractul este de 2,3 milioane lei

După o procedură de achiziție eșuată la finalul anului trecut, Primăria Cluj-Napoca organizează o nouă licitație pentru lucrări de desființare a construcțiilor executate nelegal către persoane fizice și juridice pe domeniul privat al acestora. La licitația de anul trecut, nu s-a prezentat nicio firmă. Dacă va fi desemnat un câștigător, acesta va semna un acord-cadru pentru o perioadă de doi ani, pentru suma de aproximativ 2,3 milioane lei. Ofertantul trebuie să facă dovada că are minim 14 angajați.

„Obiectul procedurii îl constituie desființarea lucrărilor de construcții executate nelegal, dispuse de către instanțele de judecată, printr-o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă și pentru care executorul judecătoresc, prin procese verbale, a constatat faptul că nu s-au îndeplinit de bună voie măsurile dispuse de către instanțele de judecată”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit aceluiași document, în urma constatării de către executorul judecătoresc prin procese verbale că debitorul nu a executat de bună voie obligația stabilită prin titlu executoriu de către instanța de judecată, reprezentanții Municipiului Cluj-Napoca, executorul judecătoresc și reprezentanți ai societății câștigătoare pentru desființare, se vor deplasa la imobil în vederea evaluării categoriilor de lucrări ce urmează a fi desființate. Lucrările se vor executa într-o singură etapă. Data începerii lucrărilor va fi stabilită de către executorul judecătoresc. Totodată, executorul judecătoresc va dispune, dacă este cazul, întreruperea lucrărilor.

Societatea Napoca Construcții a avut acord cadru cu Primăria pentru desființarea construcțiilor ilegale. Pentru perioada 2014-2015, valoarea contractului a fost de aproximativ 1,5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *