In vizor

O nouă promisiune: Primul gunoi va fi dus săptămâna viitoare la CMID. Termenul anterior era începutul lunii aprilie

Ultimul termen avansat de conducerea Consiliului Județean Cluj pentru deschiderea primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) a fost începutul lunii aprilie, dar nu a fost respectat, la fel ca multe alte termene anterioare. În cadrul ședinței de Consiliu Județean de astăzi, Alin Tișe, președintele forului județean a anunța că săptămâna viitoare va fi dată în folosință prima celulă a centrului ecologic de deșeuri.

„În 2016 ne-am asumat darea în funcțiune a CMID, respectiv a primei celule din CMID. În aceste zile se fac ultimii pași în ceea ce înseamnă darea în funcțiune a primei celule. În aceste zile discutăm contractul final pentru gestionarea centrului și săptămâna viitoare va fi ziua în care practic primul gunoi va fi dus în această nouă celulă de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Această înseamnă că am parcurs deja prima etapă, urmează apoi să autorizăm și celulele 2 și 3 și lucrurile să între în normalitate până la 15-20 de ani cât va fi folosit acest centru. În aceste zile suntem în faza de semnare a contractului de gestionare a CMID și săptămâna viitoare prima mașină de gunoi va fi dusă în acest nou centru. Este una dintre cele mai mari realizări din acest mandat, mai cu seamă că este un proiect care va rezolva problemele acestui județ pentru următorii 15-20 de ani și cred că fiecare dintre dvs ați pus umărul la această realizare. Este una dintre cele mai mari investiții din județ. A fost o muncă infernală din cauza blocajelor pe care le-am avut la acest proiect cu alunecările de teren, cu procesele penale și altele. Dar finalmente am ajuns la liman”, a declarat Alin Tișe.

În urmă cu două săptămâni, vicepreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan spunea că încă nu există autorizație de mediu pentru CMID, fără care centrul nu poate fi pus în funcțiune.

Citește și:

Centrul ecologic de deșeuri trebuia deschis în 1 aprilie, dar Consiliul Județean nu are nici măcar autorizația de mediu

Lucrările la CMID au început în 2012 și aveau termen de finalizare anul 2013. Alunecările de teren repetate, rezilierea contractelor cu constructorii și lucrările suplimentare au făcut ca la opt ani distanță de la deschiderea șantierului, Cluj-Napoca să nu aibă rampă de deșeuri ecologică și să depoziteze gunoiul în alte orașe.

Anul trecut, conducerea Consiliului Județean a venit cu promisiunea că în toamna lui 2019 va fi dată în folosință prima celulă a CMID. A trecut toamna, a trecut și iarna și depozitul ecologic tot nu este funcțional. În decembrie 2019, Alin Tișe declara că este doar o chestiune de zile până când prima celulă va fi dată în folosință pentru că era nevoie doar de avizul de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *