In vizor

O nouă licitație pentru Spitalul Regional Cluj. Valoarea lucrărilor e de peste 400 de milioane de euro

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a lansat licitația pentru executarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență Cluj, valoarea acestora fiind de  2.015.359.357,88 lei (circa 400 de milioane de euro).
Termenul de execuție al lucrărilor este de 40 de luni.
În această etapă se va realiza: construcția clădirii principale, heliport, racordarea la utilități, clădiri anexe, parc fotovoltaic, amenajări exterioare.
Stadiul fizic al lucrărilor la 24.05.2024  era de 12%;
-Organizare de șantier 65%;
-Grindă de ghidaj pereți mulați 75%;
-Executie pereti mulati – 3%;
-Personal în șantier : medie 40 persoane/
– În medie 22 pe zi (excavatoare, buldozere, cilindru vibrocompactor, macarale, autobasculante etc.).
Spitalul Regional de Urgență din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi și o gamă variată de facilități și servicii. Cu 336 de paturi pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (din care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri. De asemenea, va include un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.