In vizor

O nouă gafă de la Emil Boc: „Am NAȚIONALIZAT” în Zorilor un teren unde trebuiau să se facă blocuri cu 11 etaje și vom face un parc

L-a luat gura pe dinainte. Emil Boc a gafat în timpul unei declarații, susținând că a „naționalizat” un teren în cartierul Zorilor pentru amenajarea unui parc. Termenul corect pentru metoda aplicată de Primărie este cel de „expropriere”. 

Noile blocuri și autorizațiile de construire pentru imobilele colective din municipiul Cluj-Napoca emise de autorități au făcut ca spațiul verde să devină un lux, precum se întâmplă pe strada Frunzișului ori pe strada Bună Ziua.

Emil Boc a gafat atunci când a oferit exemplul cartierului Zorilor, unde Primăria a „naționalizat”, potrivit acestuia, un teren al patronului Florisal pentru realizarea unui parc.

În cadrul unei intervenții la postul regional al televiziunii publice, primarul a fost întrebat în privința amenajării de noi spații verzi în condițiile în care strada Frunzișului din cartierul Mănăștur și strada Bună Ziua sunt pline de blocuri-dormitor și atât, fără alte facilități, precum parcuri, locuri de joacă ori zone verzi. 

„O să vă dau o veste bună!

În Zorilor, pentru că ați amintit de Zorilor, am NAȚIONALIZAT, în termenii din vremea regimului comunist (…). 

Noi, în Zorilor, lângă Recuperare, am expropriat un teren unde trebuiau să se facă blocuri de 11 etaje și acolo vom face un parc”, a explicat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Ulterior, după ce a gafat în privința terenului expropriat de Primărie în Zorilor, susținând că terenul a fost „naționalizat”, primarul Emil Boc a revenit asupra acestui aspect, retractând declarația: 

„Această formulă aparține vechiului regim.

Am expropriat – în termenii Constituției României.

Adică, a expropria înseamnă a lua cu justă și prealabilă despăgubire un teren de la un privat pentru a-l face obiectiv de interes public”, și-a nuanțat declarația primarul Emil Boc. 

Edilul a ținut să detalieze planul „verde” al orașului care vizează amenajarea de noi zone verzi și parcuri în cartierele municipiului Cluj-Napoca. 

Declarația primarului Emil Boc:

„O să vă dau o veste bună!

În Zorilor – pentru că ați amintit de Zorilor – am NAȚIONALIZAT, în termenii din vremea regimului comunist, da’ nu este termenul corect… Această formulă aparține vechiului regim.

Am expropriat – în termenii Constituției României.

Adică, a expropria înseamnă a lua cu justă și prealabilă despăgubire un teren de la un privat pentru a-l face obiectiv de interes public

Noi, în Zorilor, lângă Recuperare, am expropriat un teren unde trebuiau să se facă blocuri de 11 etaje și acolo vom face un parc”, a declarat Emil Boc

Pentru viitorul Parc Observator din cartierul Zorilor autoritățile au reușit să lanseze recent licitația pentru realizarea lucrărilor de amenajare a parcului. 

Pe acest teren, omul de afaceri Sile Pușcaș a dorit să construiască blocuri cu zece etaje.

Terenul a fost expropriat de municipalitate.

Valoarea contractului este de peste 7 milioane lei (aproximativ 1,5 milioane euro).

CITEȘTE ȘI: Licitație de aproape 1,5 MILIOANE EURO pentru Parcul Observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *