In vizor

O nouă centură ocolitoare se conturează în județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a inițiat un proiect de hotărâre prin care va fi construită o centură ocolitoare între Turda și Câmpia Turzii. În acest sens va fi semnat un acord între județul Cluj și municipiile Turda și Câmpia Turzii. Proiectul va fi dezbătut în următoarea ședință de Consiliu Județean. Noua centură are ca scop îmbunătățirea conectivității rutiere în zona urbană Turda-Câmpia Turzii, dezvoltarea județeană și îmbunătățirea mobilității, cu impact asupra caității mediului.

Șoseaua va transforma, astfel, municipiile Turda și Câmpia Turzii în centre importante în rețeaua rutieră regională și națională.

„Vom mobiliza toate resursele de care dispunem pentru ca acestă investiție să se concretizeze cât mai rapid. Odată finalizată centura ocolitoare, potențialul economic și investițional al zonei va fi și mai bine pus în valoare, întreaga zonă și județul Cluj, în ansamblu, devenind mult mai accesibile și atractive atât pentru investitori cât și pentru toți cei care ne tranzitează județul”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Bugetul pentru noua centură va fi suportat de Consiliul Județean Cluj care va asigura coordonarea, elaborarea documentațiilor tehnico-economice și de urbanism pentru întregul obiectiv de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *