Din oras

O mașină a căzut în capcana săpată de Primărie în centrul Clujului

Scris de 2,252

Pe strada Regele Ferdinand din centrul Clujului, Primăria a amenajat capcane pentru mașini. A turnat asfalt pe strada principală, lăsând șanțuri adânci și late între carosabil și trotuarele și calea de rulare de pe străzile adiacente.

Ieri seară, pe strada Andrei Șaguna, accesul nu era restricționat. Există un semn „accesul interzis, cu excepția riveranilor”, însă locuitorii de aici puteau circula liniștiți pe această stradă de pe care se poate ieși în dreapta pe Regele Ferdinand.

Doreii Primăriei, care au asfaltat recent strada Regele Ferdinand, au lăsat în urma lor o capcană pentru șoferi. Capcană în care aseară a căzut o mașină:

Conducătorul auto nu putea evita acest accident, soldat cu distrugerea trenului inferior al mașinii, fiindcă nu avea cum să vadă, de la volan, ieșind de pe Andrei Șaguna, cât de adâncă este groapa săpată de cârtițele municipalității. Cine se gândește, mergând prin Centrul Clujului de 5 stele, că, din senin, îi va apărea o capcană sub roți?

Trecătorii s-au chinuit inutil să ridice mașina din groapă, după cum puteți vedea în filmarea de mai jos. Capcana nu și-a eliberat prizonierul, fiind săpată de adevărați profesioniști:

Nici în această dimineață, accesul pe strada Andrei Șaguna, spre capcana din șosea, nu a fost restricționat. Șanțul își așteaptă următoarea victimă:

Incompetența Primăriei Cluj-Napoca și a angajaților săi îi costă scump pe clujenii care nu reușesc întotdeauna să evite capcanele din Clujul care, de două decenii, este un imens șantier.

Primarul Emil Boc monitorizează personal șantierul-capcană de pe Ferdinand

După cum a precizat primarul Clujului, compania antrenată în lucrările de pe Regele Ferdinand, Diferit SRL, „este o firmă cu experiență”.

E vorba de firma cu care Primăria colaborează la toate lucrările pe care le are. În termeni comuni, discutăm de firma de casă a municipalității clujene, abonată de ani buni la banul public.

Cunoscând forța constructorului, care a operat la Podul N, cred, dar repet, cred, că la 1 Decembrie să avem lucrările gata. Termenul, într-adevăr, este de 11 luni. Dar am prioritizat și am cerut lucrări maxime pe Ferdinand. Am cerut o recalibrare și intensitate maximă a lucrărilor. 

Se complică lucrurile, pentru că trebuie făcută și o rețea pluvială.

Benzile de circulație vor alterna.

Iar începând cu 1 Decembrie să fie toată strada la nivel de carosabil dată în folosință.

Trotuarele vor rămâne în lucru. 

Dacă n-o făceam acum, ne complicam la următoarele lucrări din primăvară, în Piața Blaga etc.

Eu voi monitoriza foarte de aproape acest șantier și sper să fie gata până în 1 Decembrie”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local, la finalul lunii august.

Primarul Emil Boc s-a ținut de cuvânt, ca de obicei, și a monitorizat șantierul de pe Ferdinand:



ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE