Pe strada Regele Ferdinand din centrul Clujului, Primăria a amenajat capcane pentru mașini. A turnat asfalt pe strada principală, lăsând șanțuri adânci și late între carosabil și trotuarele și calea de rulare de pe străzile adiacente.
Ieri seară, pe strada Andrei Șaguna, accesul nu era restricționat. Există un semn „accesul interzis, cu excepția riveranilor”, însă locuitorii de aici puteau circula liniștiți pe această stradă de pe care se poate ieși în dreapta pe Regele Ferdinand.
Doreii Primăriei, care au asfaltat recent strada Regele Ferdinand, au lăsat în urma lor o capcană pentru șoferi. Capcană în care aseară a căzut o mașină:
Conducătorul auto nu putea evita acest accident, soldat cu distrugerea trenului inferior al mașinii, fiindcă nu avea cum să vadă, de la volan, ieșind de pe Andrei Șaguna, cât de adâncă este groapa săpată de cârtițele municipalității. Cine se gândește, mergând prin Centrul Clujului de 5 stele, că, din senin, îi va apărea o capcană sub roți?
Trecătorii s-au chinuit inutil să ridice mașina din groapă, după cum puteți vedea în filmarea de mai jos. Capcana nu și-a eliberat prizonierul, fiind săpată de adevărați profesioniști:
Nici în această dimineață, accesul pe strada Andrei Șaguna, spre capcana din șosea, nu a fost restricționat. Șanțul își așteaptă următoarea victimă:
Incompetența Primăriei Cluj-Napoca și a angajaților săi îi costă scump pe clujenii care nu reușesc întotdeauna să evite capcanele din Clujul care, de două decenii, este un imens șantier.
Primarul Emil Boc monitorizează personal șantierul-capcană de pe Ferdinand
După cum a precizat primarul Clujului, compania antrenată în lucrările de pe Regele Ferdinand, Diferit SRL, „este o firmă cu experiență”.
E vorba de firma cu care Primăria colaborează la toate lucrările pe care le are. În termeni comuni, discutăm de firma de casă a municipalității clujene, abonată de ani buni la banul public.
„Cunoscând forța constructorului, care a operat la Podul N, cred, dar repet, cred, că la 1 Decembrie să avem lucrările gata. Termenul, într-adevăr, este de 11 luni. Dar am prioritizat și am cerut lucrări maxime pe Ferdinand. Am cerut o recalibrare și intensitate maximă a lucrărilor.
Se complică lucrurile, pentru că trebuie făcută și o rețea pluvială.
Benzile de circulație vor alterna.
Iar începând cu 1 Decembrie să fie toată strada la nivel de carosabil dată în folosință.
Trotuarele vor rămâne în lucru.
Dacă n-o făceam acum, ne complicam la următoarele lucrări din primăvară, în Piața Blaga etc.
Eu voi monitoriza foarte de aproape acest șantier și sper să fie gata până în 1 Decembrie”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local, la finalul lunii august.
Primarul Emil Boc s-a ținut de cuvânt, ca de obicei, și a monitorizat șantierul de pe Ferdinand: