Editorial

O mai prinde pe Elena Udrea 11 martie în țară?

Pe 11 martie se judecă contestația DNA față de decizia Curții de Apel București de a nu-i impune Elenei Udrea măsura controlului judiciar. Parchetul a cerut această măsură pentru ca Udrea să nu o șteargă din țară înainte de decizia definitivă în dosarul campaniei electorale din 2009, în care a primit o primă condamnare la 8 ani de detenție. Numai să mai fie Elena Udrea pe-aici, să nu dispară până atunci.

Vinerea trecută, Curtea de Apel București a respins cererea DNA, după ce Elena Udrea a spus că nu-i nici un pericol să părăsească România, aşa cum susţine DNA, deoarece, la câte procese sunt pe numele său, nu are niciun motiv să plece din ţară, pentru că „statul român te aduce de oriunde”. Potrivit G4Media.ro, care a citat surse judiciare, „în motivarea respingerii controlului judiciar, judecătoarea Claudia Jderu a susținut că nu se justifică o astfel de măsură raportat la circumstanțele bune – mediul familial, nivelul de educație și la faptul că a făcut declarații exprese că nu intenționează să plece în Italia”.

Acum, noi ce să facem? Să luăm poziția de drepți și să tăcem, nu cumva să afectăm independența justiției? Să credem în imparțialitatea magistartului? S-o creadă ei!

Elena Udrea a spus că nu are niciun motiv să plece din ţară, pentru că „statul român te aduce de oriunde” și judecătoarea Claudia Jderu a crezut-o pe cuvânt. Dacă este așa, atunci cum de statul român nu reușește să o aducă pe Alina Bica din Italia? Numai că Elena Udrea „a făcut declarații exprese că nu intenționează să plece în Italia” și judecătoarea Claudia Jderu a crezut-o pe cuvânt. Elena Udrea a mai spus odată că va lupta până la capăt să-și dovedească nevinovăția și la ultima înfățișare… ia-o de unde nu-i. Prinde orbul, scoate-i ochii. Fugise în Costa Rica. Prin urmare, faptele arată că Elena Udrea una zice și alta face. În ciuda trecutului ei, în loc să o judece pe Elena Udrea după fapte, judecătoarea Jderu a ales să o judece după vorbe. Dacă a fugit atunci, de ce nu ar fugi și acum? Chiar așa, dacă Elena Udrea, în loc să fugă în Italia, va fugi în Serbia, de unde statul român nu-i chip să-l aducă pe Sebastian Ghiță? Ce va spune, atunci, judecătoarea Jderu? Vedeți, am avut dreptate, n-a fugit în Italia! A fugit în Serbia. De unde era să știu eu că vrea să fugă în Serbia? Că Udrea n-a zis nimic de Serbia. Că dacă zicea că vrea să fugă în Serbia, vă dați seama că n-o lăsam. Dar așa… ce-s eu, Mama Omida?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *