Din oras

O firmă din București va păzi Centrul de Deșeuri din Cluj-Napoca pentru o jumătate de milion de lei

Scris de 292

Team Force Security SRL București a câștigat licitația pentru asigurarea serviciilor de pază, protecție și supraveghere a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj-Napoca. Contractul este în valoare de 524.198 lei și are durata de un an.

Team Force Security SRL București a fost înființată în 2017, este deținută de Florina Aida Vlad și administrată de Ioan Dumitru. Firma avea în 2020 un număr mediu de 182 de angajați, 1 milion euro cifră de afaceri și profit net de peste 66 mii euro. În 2019, compania avea 250 mii euro venituri totale și un profit net de aproape 18 mii euro.

Contractul prevede asigurarea a patru posturi permanente de pază 24 de ore din 24. Potrivit caietului de sarcini, paza se va asigura în mod fizic, urmând ca sistemul antiefracție, sistemul video și protejarea aparaturii CCTV să fie implementate de operatorul de servicii de salubritate.

Conform caietului de sarcini, zonele care vor fi păzite de Team Force Security București sunt următoarele: o zonă tehnică de aproximativ 6,6 hectare, formată din stația de sortare (hala de sortare numărul 1), stația de tratare mecano-biologică (formată din 5 hale, 1 corp administrativ, 20 de platforme de compostare și 2 biofiltre) și celula de depozitare în suprafață de circa 8,30 hectare.

„Paza fizică a CMID trebuie să asigure paza proprietății împotriva accesului neautorizat sau ocupării abuzive; paza proprietății împotriva furturilor, a distrugerii, a incendiilor, precum și a altor acțiuni producătoare de pagube materiale; detectarea substanțelor, armelor, explozivilor sau a materialelor de orice natură care pot provoca o pagubă; paza proprietății intelectuale; paza mediului înconjurător; furnizarea către autoritățile competente a informațiilor legate de incidentele apărute în timpul desfășurării activităților de pază”, scrie în caietul de sarcini.

Lucrările de realizare a CMID au început în 2011 și trebuiau finalizate în 2014. În 2014 însă lucrările au fost oprite după ce în zona celulei de depozitare au apărut alunecări de teren. Din 2014 până anul trecut, acest proiect a fost plin de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren.

În urmă cu doi ani, conducerea Consiliului Județean Cluj anunța finalizarea lucrărilor, dar de fapt era vorba de încheierea lucrărilor doar la Celula 1. În urmă cu un an, pe șantierul CMID lucrau două firme: Asocierea Kranz Eurocenter SRL & ISPE SA (lucrări suplimentare pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a versantului pe care este amplasată celula de depozitare) și RADP – lucrări de proiectare și execuție a CMID (lucrări în regim de urgență). Lucrările pe care RADP le executa anul trecut au fost atribuite tot fără negociere, tot în regim de urgență și erau în valoare de 11,6 milioane euro.

Din cauza numeroaselor probleme apărute de-a lungul anilor, valoarea investiţiei a crescut de patru ori. Astfel a ajuns să coste 101 milioane euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE