Din oras

O firmă din București va păzi Centrul de Deșeuri din Cluj-Napoca pentru o jumătate de milion de lei

Team Force Security SRL București a câștigat licitația pentru asigurarea serviciilor de pază, protecție și supraveghere a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj-Napoca. Contractul este în valoare de 524.198 lei și are durata de un an.

Team Force Security SRL București a fost înființată în 2017, este deținută de Florina Aida Vlad și administrată de Ioan Dumitru. Firma avea în 2020 un număr mediu de 182 de angajați, 1 milion euro cifră de afaceri și profit net de peste 66 mii euro. În 2019, compania avea 250 mii euro venituri totale și un profit net de aproape 18 mii euro.

Contractul prevede asigurarea a patru posturi permanente de pază 24 de ore din 24. Potrivit caietului de sarcini, paza se va asigura în mod fizic, urmând ca sistemul antiefracție, sistemul video și protejarea aparaturii CCTV să fie implementate de operatorul de servicii de salubritate.

Conform caietului de sarcini, zonele care vor fi păzite de Team Force Security București sunt următoarele: o zonă tehnică de aproximativ 6,6 hectare, formată din stația de sortare (hala de sortare numărul 1), stația de tratare mecano-biologică (formată din 5 hale, 1 corp administrativ, 20 de platforme de compostare și 2 biofiltre) și celula de depozitare în suprafață de circa 8,30 hectare.

„Paza fizică a CMID trebuie să asigure paza proprietății împotriva accesului neautorizat sau ocupării abuzive; paza proprietății împotriva furturilor, a distrugerii, a incendiilor, precum și a altor acțiuni producătoare de pagube materiale; detectarea substanțelor, armelor, explozivilor sau a materialelor de orice natură care pot provoca o pagubă; paza proprietății intelectuale; paza mediului înconjurător; furnizarea către autoritățile competente a informațiilor legate de incidentele apărute în timpul desfășurării activităților de pază”, scrie în caietul de sarcini.

Lucrările de realizare a CMID au început în 2011 și trebuiau finalizate în 2014. În 2014 însă lucrările au fost oprite după ce în zona celulei de depozitare au apărut alunecări de teren. Din 2014 până anul trecut, acest proiect a fost plin de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren.

În urmă cu doi ani, conducerea Consiliului Județean Cluj anunța finalizarea lucrărilor, dar de fapt era vorba de încheierea lucrărilor doar la Celula 1. În urmă cu un an, pe șantierul CMID lucrau două firme: Asocierea Kranz Eurocenter SRL & ISPE SA (lucrări suplimentare pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a versantului pe care este amplasată celula de depozitare) și RADP – lucrări de proiectare și execuție a CMID (lucrări în regim de urgență). Lucrările pe care RADP le executa anul trecut au fost atribuite tot fără negociere, tot în regim de urgență și erau în valoare de 11,6 milioane euro.

Din cauza numeroaselor probleme apărute de-a lungul anilor, valoarea investiţiei a crescut de patru ori. Astfel a ajuns să coste 101 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *