In vizor

O firmă de catering funcționa fără autorizație la parterul unui bloc din Mănăștur. Primăria a dispus SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII

Locuitorii blocului de pe strada Huedinului nr.2 din Mănăștur au făcut mai multe sesizări la Primărie prin care își exprimau nemulțumirea că la parterul blocului activează o firmă de catering pentru a cărui funcționare vecinii nu și-au dat acordul. 

„Vreau să vă aduc la cunoștiință faptul că pe strada Huedinului nr. 2, funcționează societatea COOKEDBYME SRL , care se ocupă cu producerea de pizza și alte produse de catering. În calitate de vecin direct, care am apartamentul situat deasupra pizzeriei, nu mi-am dat acordul cu privire la activitatea pe care o desfășoară acolo. Au fost făcute sesizări la 112, cât și la primărie de către administratorul blocului, președintele, cât și de către alți vecini direcți și locatari cu imobilul cu privire la societatea COOKEDBYME SRL, faptul că în urma activității pe care o desfășoară acolo se emană mirosuri străine, de gătit, care sunt sesizate până la ultimul etaj al blocului. Totodată, ocupă spațiul proprietate indiviză comună, din fața blocului. Vă rog, să luați în considerare cele menționate mai sus și să soluționați problema aceasta”, este sesizarea unui clujean.

Primăria Cluj-Napoca le-a transmis vecinilor că a fost verificată activitatea respectivei firme care funcționa fără autorizație, drept urmare a fost amendată și s-a dispus suspendarea activității. Firma a contestat aceste măsuri în instanță, iar până la finalizarea procesului poate să funcționeze în continuare.

„În spaţiul situat în Cluj-Napoca, strada Huedinului, nr. 2, ap. 35, S.C. COOKEDBYME S.R.L. desfășoară activități de alimentație (catering) cuprinse în codul CAEN: 5621. Aceste activități sunt autorizate prin Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj. Deoarece societatea nu deține acord de funcționare eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 republicată, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea activității punctului de lucru până la intrarea în legalitate. Ulterior, a fost depusă plângere împotriva procesului verbal, la Judecătoria Cluj-Napoca. În conformitate cu prevederile art. 32 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001, actualizată, „plângerea suspendă executarea”. După finalizarea procesului aflat pe rolul instanțelor judecătorești (Dosar nr. 6255/211/2021) se vor lua măsurile legale care se impun. În legătură cu celelalte aspecte sesizate privind utilizarea proprietății comune vă comunicăm, pe această cale, că vă puteți adresa instanței de judecată pentru o competentă soluționare. De asemenea, dacă vă confruntați cu aspecte de tulburare a liniștii publice, vă rugăm să ne contactați de îndată la numărul de telefon 0264 955”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Firma  S.C. COOKEDBYME S.R.L a fost înființată în 2018 și îi are ca și acționari pe Souca David (96%) și Sauca Dan (4%). În 2020 a avut o cifră de afaceri de 193.348 de euro și profit de 32.314 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *