Eveniment

O fețiță de 12 ani a fost șantajată cu poze compromițătoare și amenințată că-i vor fi uciși părinții

Scris de 224

Gheorghe Ostafie, un tânăr în vârstă de 18 ani din județul Vrancea, a fost arestat de către procurorii din Huedin în această primăvară fiind acuzat de șantaj, viol și agresiune sexuală împotriva unei minore de 12 ani din GIlău. Acum acesta a fost trimis în judecată pentru cele trei infracțiuni care s-au repetat de 32 de ori (14 infracțiuni de șantaj, 8 de viol și 10 de agresiune sexuală).

„În data de 11 aprilie, organele de cercetare ale poliției judiciare au fost sesizate de către părinții unei minore în vârstă de 12 ani, din comuna Gilău,cu privire la faptul că fiica lor a fost victima mai multor infracțiuni de șantaj, fapte comise de către un tânăr pe care l-a cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare. Din cercetări a reieșit că în perioada 15 martie – 11 aprilie minora a fost șantajată în repetate rânduri. În 12 aprilie s-a identificat autorul și în 14 aprilie au fost efectuate două percheziții în localitatea Vânători, din comuna Vânători, din județul Vrancea, la domiciliul și reședința acestuia.”, precizează sursele INFO Huedin din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Cei doi s-au cunoscut pe internet și, după mai multe schimburi de replici, și-au mutat discuțiile pe Whats App.

Gheorghe Ostafie i-a obținut încrederea fetei cu celebrul joc PUGB, extrem de cunoscut în rândul tinerilor și după câteva săptămâni a obținut și materiale compromițătoare.

„Autorul faptelor i-a câștigat încrederea minorei prin aceea că cei doi se jucau un joc online, respectiv PUBG. Ulterior, tânărul a convins-o pe minoră să-i trimită fotografii nud, iar apoi a continuat să o șantajeze cu expunerea fotografiilor în spațiul public și totodată să o amenințe pe minoră că îi va ucide părinții, pentru a o determina să-i trimită alte fotografii în ipostaze intime și diferite sume de bani care au tot crescut pe parcurs. Datorită stării de temere, minora sustrăgea bani la îndemnul persoanei care o șantaja și îi trimitea, de la Oficiul Poștal Gilău, sub formă de colete, la adresa indicată, respectiv în comuna Vânători, județul Vrancea”, precizează aceleași surse din cadrul PJ Huedin.

Ostafie i-a cerut victimei pentru început câte 300 de lei, iar ulterior sumele au crescut spre 500, respectiv 1.000 de euro. Banii erau trimiși prin Poștă sub formă de colete. Tânărul își amenința victima că dacă nu îi trimite banii, atunci pozele vor ajunge pe internet sau mai rău îi vor ucide părinții.

Într-un timp scurt, fata i-a trimis peste 7.500 de lei din care tânărul și-a cumpărat un laptop.

Potrivit Judecătoriei Huedin, Gheorghe Ostafie a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj, în formă continuată (14 acte materiale), viol, în formă continuată, (8 acte materiale) şi agresiune sexuală, în formă continuată (10 acte materiale), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE