Eveniment

O femeie suspectă de infectare cu coronavirus a stat 24 de ore, în frig, în cortul de triaj al spitalului din Turda. Ce spune conducerea unității sanitare

O pacientă a Spitalului Municipal Turda a reclamat condițiile din cortul de triaj amplasat la intrarea în unitatea sanitară. Femeia spune că a fost nevoită să își petreacă noaptea la o temperatură de numai 7 grade. Mai mult, a fost plimbată între cort și spital din cauză că i s-au încurcat fișele medicale. Conducerea spitalului și prefectul județului Cluj spun că respectivele corturi sunt dotate cu aeroterme și că nu au existat reclamații până acum.

„Ieri m-am internat suspect COVID. Mi-au adus prânz și amiază, dar nu am cu ce mânca. Stau în acest cort și folosesc o toaletă infectă. Aseară m-au dus din cort în salon, mi-au făcut tratament și după tratament și-au dat seama că au greșit fișele. Era altă doamnă. După un scandal monstruos cu doctorița de azi noapte, m-au adus din nou în cort și mi-au spus că se mai întâmplă. Acum spuneți dvs cum caracterizați acest comportament față de un pacient suspect COVID. Unde este responsabilitatea, igiena și cum se mănâncă acea mâncare. Azi noapte în cort au fost 7 grade cu tot cu aeroterma. Sunt de ieri de la 10.30 și sunt tot aici. Pe domnul de vizavi l-au dus în salon cu sac în cap. A spus unul dintre portari ca degeaba vă chem că nu vă lasă înăuntru să filmați când a fost scandalul din cauza tratamentului gresit, al fiselor încurcate”, a declarat, ieri, femeia pentru turdanews.net.

Directorul Spitalului Turda, Ovidiu Stănilă a recunoscut o parte din probleme și a promis că se vor remedia.

“Corturile sunt cele mai profi care există în România! Într-adevăr, a fost mai frig în acest week-end. Oricum, vom da drumul la secția de Boli Infecțioase, cât de curând, și nu se va mai sta în cort. Într-adevăr, s-a omis chestia cu tacâmurile și am rezolvat-o azi, cu tacâmuri de unică folosință. Desigur, poate că unii oameni nu sunt mulțumiți că trebuie să aștepte pe triaj până le vine rezultatul la recoltări, însă am fost nevoiți să implementăm aceste măsuri, pentru a evita expunerea medicilor și a asistentelor la infecția cu Covid-19”, a declarat Ovidiu Stănilă.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a precizat că nu au existat reclamații până în prezent cu privire la condițiile din corturile de triaj.

“Cortul de triaj utilizat la Spitalul Turda este similar cu cele din Cluj-Napoca, utilizate și la UPU, Clujana, Oncologie. Nu am mai avut sesizări până în prezent. Sunt dotate cu aeroterme și sunt cele mai noi, achiziționate de ISU. Sigur că nu pot oferi aceleași condiții ca in spital, dar e cea mai buna varianta pt triaj, utilizată peste tot in lume. Legat de vesela necesară, inteleg că a fost o problema temporara care a fost remediata azi. Va rog să mă anunțați daca vor mai fi probleme”, a afirmat Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *